avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... ridicarea permisului de conducere
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

ridicarea permisului de conducere

Pe scurt,intr-o noapte ma deplasam cu masina personala pe un drum public.Eu eram in dreapta deoarece consumasem bauturi alcoolice,iar masina era condusa de un prieten.In aproprierea unui sens giratoriu cel care era la volan a pierdut controlul volanului si a derapat in sant.Dupa ce am inceput sa-l "dojenesc" acesta a plecat de la locul faptei.Eu am ramas acolo si la putin timp a aparut un echipaj al politiei rutiere care m-a intrebat ce s-a intamplat.Le-am povestit faptele dar fara sa dau numele celui care fusese la volan.M-au intrebat daca eu am condus si desi le-am spus ca nu pentru ca consumasem alcool au insistat sa-mi ia probe biologice,spunandu-mi ca nu e nici o problema daca il aduc pe cel care a fost la volan si daca refuz "iese mai rau".Dupa ce am suflat in alcooltest si mi s-au luat probe de sange,mi-au luat actele si m-au dus la politie unde m-au intocmit dosar penal.Mi-au retinut permisul de conducere fara drept de circulatie si fara valabilitate, iar pe dovada pe care mi-au eliberat-o scrie la rubrica: pentru(motive si locul)ca am fost prins CONDUCAND auto........sub influenta....samd.A doua zi am fost cu cel care de fapt condusese masina sa dea declaratie la politie.Acesta a declarat faptele cum s-au intamplat si intrebat fiind cu ce a ajuns acasa(eram la vreo 15 km de oras)a spus ca a facut autostopul.Partea cea mai amuzanta, daca pot spune asa, este ca l-au pus pe prietenul meu sa vina cu cel care l-a luat la ocazie sa dea si el o declaratie.Cum ar putea cineva care face autostopul sa-i ceara datele celui care il ia in masina.Am uitat sa mentionez faptul ca in urma iesirii de pe carosabil in sant nu au fost victime si nu s-au inregistrat pagube de nici un fel,mai putin masina mea care este putin zgariata.Dupa toate acestea am fost la politie sa intreb cum imi pot recapata dreptul de a conduce si mi s-a spus sa ma duc la parchet sa fac o plangere impotriva ridicarii permisului si daca procurorul considera ca nu sunt vinovat mi se va reda acest drept pana la solutionarea cazului. Intrebarea mea este daca exista intradevar "un caz" din moment ce nu am fost prins sau oprit de catre organele de politie conducand sub influenta alcoolului,sau din prea mult exces de zel domnii politisti care au venit la fata locului au facut un abuz in serviciu si nu stiu cum sa o mai dreaga???!!!
Ultima modificare: Joi, 7 Octombrie 2010
maryo1975, utilizator
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 20:51, 7 Octombrie 2010
plangerea nu o faceti la parchet.faceti contestatie la judecatorie.
e cusuta cu ata alba rau aceasta poveste.
interesul dvs era sa dati date prietenului astfel incat sa nu fiti suspectat.
politistii ce voiati sa creda in momentul in care v-au gasit doar pe dvs langa masina.
sunteti dvs impotriva politistilor numai ca ei au o dovada ca v-au gasit pe dvs langa masina iar masina in sant.
daca luncrurile nu au stat asa cum ati expus mai sus mai bine ganditi-va la prietenul care vrea sa ia vina asupra lui ca mai e si fuga de la locul accidentului care ii va agrava situatia

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

"conducere sub influenta alcoolului floryn2203 floryn2203 Buna ziua! Am si eu urmatoarea problema,va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi: Cumnatul meu a condus sub influenta alcoolului si a scapat masina in ... (vezi toată discuția)
Posibila ridicare abuziva permis ACManuela ACManuela Buna ziua, Eram cu [b]masina oprit inafara carosabilului [/b]din cauza unei explozii la roata. La un moment dat, a venit un echipaj de politie care a oprit ... (vezi toată discuția)
Beat la volan? icv88 icv88 A, B, C se afla intr-un sat la un bar, unde A si B consuma bere, fiind vazuti si de alte persoane. A este vazut circuland prin sat cu masina proprietatea sa, ... (vezi toată discuția)