avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Computare dupa contopirea pedepselor cu inchisoarea
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Computare dupa contopirea pedepselor cu inchisoarea

Avem asa :
1 ) Condamnare definitiva in anul 2007 pentru o fapta din 2007.Sentinta nr 1 / 2007.Pedeapsa 3 ani.
2 ) Condamnare definitiva pentru fapta savarsita in anul 2010.Sentinta nr. 2 /2010.Ramane un rest de executat inculpatul fiind in stare de recidiva postcondamnatorie.Se aplica o pedeapsa de 3 ani si 6 luni si la care se va aplica un spor de 6 luni.Pedeapsa rezultanta va fi de 4 ani.

3 ) Ulterior, mai apare o condamnare definiva in anul 2010 pentru fapta savarsita in anul 2006.Sentinta nr. 3 / 2010. Si in acest caz se aplica o pedeapsa de 3 ani si 6 luni si la care se va aplica un spor de 6 luni.Pedeapsa rezultanta va fi de 4 ani.
___________________________________________


Contopirea pedepselor trebuie facuta in baza legii, fiind vorba de un text de lege imperativ.
Intrebarea este : cele trei hotarari se vor contopi si se va scadea pedeapsa executata de 2 ani si 2 luni dupa ce se va face contopirea pedepselor din Sentinta nr 1 / 2007, Sentinta nr. 2 /2010, Sentinta nr. 3 / 2010, in cazul aparitiei sentintei nr. 4 / 2011?

Va rezulta, dupa contopire, sentinta nr. 4 / 2011, in care pedeapsa rezultanta va fi de 4 ani si 6 luni ( sa zicem) si se va deduce restul de pedeapsa ce s-a executat, adica pedeapsa de 2 ani si doua luni se va deduce ?

Ce parere aveti ?
Daca ati avea si ceva practica judiciara pe speta ar fi perfect.Cu siguranta ca trebuie sa existe, dar inca nu am gasit.Trebuie sa mai caut…
Este interesat de vazut practica judiciara indiferent de faptul ca, sustine favorabil sau nefavorabil intrebarea mea.

Cel mai recent răspuns: Carolia , utilizator 11:25, 3 Noiembrie 2018
Am si eu o intrebare. El a fost condamnat la inchisoare 3 ani 3 luni si 20 de zile pentru 2 fapte. Una furt calificat pentru care a primit 2 ani si 2 luni pentru care a fost condamnat cu suspendare si apoi alta fapta pentru conducere fara permis pentru care a luat 8 luni de inchisoare care, s-a adaugat la fapta anterioara(prin anularea suspendarii) adica furt calificat pentru care fusese condamnat cu suspendare. Dupa 1 an, 9 luni si 12 zile a fost eliberat conditionat. Dupa eliberare a aparut un nou dosar cu conducere fara permis care este vechi din 2014. Aceasta fapta este considerata recidiva la cea care a executat din 2016 pana in 2018. Spuneti-mi, este posibil ca la recidiva sa se faca o deducere din perioada care a fost deja executata in inchisoare? Si ce pot sa fac, ce masuri sa luam.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contopirea pedepselor : o mica explicare ady01 ady01 Buna ziua , am si eu o intrebare , am avut o pedeapsa de 21 de luni in austria dintre care am executat 14 luni , iar in romania mai am o pedeapsa de 24 de luni ... (vezi toată discuția)
Transformarea recidivei in concurs manuel.t manuel.t Bunaseara. Am si eu o mare nelamurire. O cunostinta mi-a povestit recent ca a savarsit 3 infractiuni: - Infractiunea 1. Furt calificat savarsit in ianuarie ... (vezi toată discuția)
patru dosare penale - contopire pedepse, posibilitate eliberare conditionata maneageorge99 maneageorge99 Buna ziua !Am ispasit 2 ani dintr-o pedeapsa cu executare de 4 ani si m-am eliberat conditionat in iarna anului 1998. In anul 2000 am fost condamnat la 2 ani ... (vezi toată discuția)