avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract individual de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract individual de munca

buna ziua ... intrebarea mea este legata de contractul individual de munca ... la un anumit punct din contract scrie " ... atributiile postului, sunt prevazute in fisa postului, anexa la contractul individual de munca " iar intrebarile porpriuzise sunt :

respectiva anexa a contactului trebuie semnata ? ( de mine in speta ? ) pentru ca daca este asa atunci imi este neclar de ce nu am primit-o anexata la contract ... si implicit nu stu exact ceea ce stipuleaza ea si ce inseamna acest lucru ( faptul ca nu am primit-o) .

iar a doua intrebare : la final , apar trei rubrici pentru semnaturi dupa cum urmeaza : angajator ( reprezentant legal ) , angajat, si angajator . doar ultimele doua sunt semnate adica angajat si angajator ... la reprezentant legal nu apare nicio semnatura si ma intrebam ce poate insemna asta . poate fi reprezentantul legal o persoana din compartimentul juridic al societatii? iar daca da , de ce nu a semnat din moment ce apare in contract si ce insemnatate au toate aceste lucruri



va multumesc
Cel mai recent răspuns: looker2010 , utilizator 18:50, 12 Octombrie 2010
1. Fisa postului reprezinta un document obligatoriu, anexa la contractul individual de munca, ce trebuie adusa la cunostinta salariatului chiar de la incheiere.
In cadrul fisei postului, angajatorul face cunoscute pretentiile pe care le are de la persoana incadrata intr-o anumita functie. Astfel, aceasta cuprinde:
- suma atributiilor ce caracterizeaza postul;
- responsabilitatile suplimentare, care au legatura cu principalele atributii;
- in masura in care sunt necesare, aptitudinile speciale, cunostintele si abilitatile de care trebuie sa dea dovada salariatul, pentru a putea ocupa postul respectiv;
- calificarile solicitate;
- standardele de performanta;
- conditiile de lucru in care isi va desfasura activitatea salariatul;
- se pot prevedea modalitati de compensare, de promovare, etc;
- ierarhizarea postului – relatia cu alte posturi pe linie ascendenta (subordonare), descendenta (supraordonare) si la acelasi nivel (colaborare).

2. C.i.m. este semnat de angajator prin reprezentantul sau legal si de salariat .
1. Cand ati semnat CIM (dupa ce l-ati citit cu atentie) trebuia sa-i cereti angajatorului fisa postului, anexata la CIM.
2. Puteti sa o cereti si acum dar cand o semnati sa puneti data din ziua semnarii.
cu alte cuvinte, ca sa inteleg mai bine ... inclusiv eventualele anexe ale unui contract trebuie semnate ?? ele insele avind valoare contractuala ??

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa postului lipsa dancorion371 dancorion371 Sunt angajat al unei companii private de cca. 2 ani, avand incheiat un contract de munca normata la 8 ore / zi. Scriu aceasta postare deoarece ma confrunt cu ... (vezi toată discuția)
Fisa postului teodor82 teodor82 As putea sa inregistrez un contract individual de munca la ITM fara sa atasez si fisa postului aferente acelui contract? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Anexa la cim looker2010 looker2010 o intrebare : Anexa unui contract individual de munca se semneaza sau nu ?? mi-a fost intocmit in c.i.m. unde la un moment dat apare .... fisa postului este ... (vezi toată discuția)