avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fisa postului lipsa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fisa postului lipsa

Sunt angajat al unei companii private de cca. 2 ani, avand incheiat un contract de munca normata la 8 ore / zi.
Scriu aceasta postare deoarece ma confrunt cu o ostilitate din partea angajatorului, ostilitate aparuta in momentul in care i-am solicitat sa mi se intocmeasca FISA POSTULUI.
Am solicitat acestuia ( angajatorului ) intocmirea Fisei Postului deoarece sarcinile / responsabilitatile pe care le primesc se inmultesc permanent, activitatea prestata zilnic este de minimum 10 ore - 12 ore, in schimb retributia pe care o primesc este pentru 8 ore de activitate zilnica.

Va rog sa imi spuneti care este contextul legal care defineste si reglementeaza situatia prezentata de mine mai sus ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:58, 28 Iunie 2013
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cititi acest tag: www.avocatnet.ro/content/for...

Conf Ordinul MMSS nr. 64/2003 privind aprobarea Modelului-cadru al contractului individual de munca, in orice CIM la litera F se mentioneaza - Atributiile postului:
Atributiile postului sunt prevazute in fisa postului, anexa la contractul individual de munca.

Asadar fiecare CIM trebuie sa contina atributiile postului, atributii cuprinse in fisa postului, anexa la CIM. Acest lucru inseamna ca ea face parte integranta din CIM si trebuia intocmita la data semnarii CIM.
Ultima modificare: Vineri, 28 Iunie 2013
Florin Cioca, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Daca va uitati in contractul individual de munca (CIM), acolo scrie: "F. Atributiile postului: sunt prevazute in fisa postului, anexa la prezentul contract".

2. Asadar cand ati semnat CIM trebuia sa solicitati si fisa postului.

3. Daca nu aveti fisa posului de unde stiti ce trebuie sa faceti la locul de munca?

4. Faceti o sesizare la ITM.
1. art.17 C.mun.
3) Persoana selectata in vederea angajarii ori salariatul, dupa caz, va fi informata cu privire la cel putin urmatoarele elemente:
.....
d) functia/ocupatia conform specificatiei Clasificarii ocupatiilor din Romania sau altor acte normative, precum si fisa postului, cu specificarea atributiilor postului;
...

art.40 C.mun.
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
.....
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
.....

La pct. F din modelul-cadru al contractului individual de munca aprobat prin Ordinul M.M.S.S. nr. 64/2003, modificat si completat, se precizeaza: „Atributiile postului sunt prevazute in fisa postului, anexa la contractul individual de mun ca.”.

Astfel, fisa postului este un document obligatoriu, anexa la contractul individual de munca, si trebuie adusa la cunostinta salariatului chiar de la incheierea contractului.

2. art.120 C.mun.
(1) Munca prestata in afara duratei normale a timpului de munca saptamanal, prevazuta la art. 112, este considerata munca suplimentara.
(2) Munca suplimentara nu poate fi efectuata fara acordul salariatului, cu exceptia cazului de forta majora sau pentru lucrari urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori inlaturarii consecintelor unui accident.

Munca suplimentara se compenseaza prin ore libere platite in urmatoarele 60 de zile calendaristice dupa efectuarea acesteia.
n cazul in care compensarea prin ore libere platite nu este posibila in termenul prevazut de lege, munca suplimentara va fi platita salariatului prin adaugarea unui spor la salariu corespunzator duratei acesteia.
Sporul pentru munca suplimentara, acordat in conditiile legii, se stabileste prin negociere, in cadrul contractului colectiv de munca sau, dupa caz, al contractului individual de munca, si nu poate fi mai mic de 75% din salariul de baza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atributii individuale mentionate în fiºa postului carmeniordan carmeniordan Unde sunt precizate elementele obligatorii ale fişei postului? trebuie precizat numele angajatului? fişa postului poate fi de genul: ,,Va îndeplini ... (vezi toată discuția)
Contract prestari andral andral Dac se incheie un contract de prestari servicii intre o societate comerciala SRL si persoana fizica ,in care se specifica obiectul de activitate,mai este ... (vezi toată discuția)
Fisa post coryvas coryvas Va rog sa-mi spuneti daca exista un act normativ conform caruia se intocmeste fisa de post si cine o intocmeste. Multumesc. (vezi toată discuția)