Acum cateva zile am primit o citatie pentru a ma prezenta la politie unde am fost instiintat si totodata acuzat ca de pe ip-ul calculatorului meu unei persoane pe care o cunosc si care in nenumarate randuri a incercat sa imi creeze probleme,i s-a creeat un cont pe un site pt adulti unde i s-au dat datele personale,numar telefon si adresa.
Nu ma mira acest lucru pentru ca si in trecut persoana respectiva mi-a mai deschis cateva dosare penale acuzand-ma de diferite lucruri,de la furt la tentativa de omor,plangeri care s-au solutionat in favoarea mea.Este vorba de fosta concubina de care m-am separat de cativa ani si care nu se impaca cu idee ca m-am casatorit si acum am viata mea.
Inspectorul de la politie mi-a aratat o hartie,pe care dupa spusele lui a solicitat-o furnizorului de internet,care atesta ca ip-ul de la care a plecat acel anunt este de fapt al meu.Cand i-am cerut mai multe informatii a zis ca nu poate sa imi dea pt ca deocamdata nu sunt incriminat dar ca trebuie sa dau o declaratie.I-am spus ca nu am nici o legatura si i-am relatat cele intamplate in trecut cu fosta concubina,ba mai mult eu folosesc un router wireless si nu am un ip fix.
Intrebarea mea este ce as putea face in acest sens?!
Personal, cred ca spusele respectivului politist sunt doar sa va intimideze. Faptul ca a fost creat un cont dupa un anume IP nu ajuta la nimic. Chestia cu clonarea MAC-ului ar fi ceva, asta doar daca respectiva v-a pacalit in vrun fel sa accesati(dupa calculatorul dvs.) un anume document avand astfel acces la informatii importante fara sa va dati seama, insa aceasta metoda ar presupune cunostiinte avansate in IT, iar o alta metoda ar fi chestia cu routerul wi-fi care nu era parolat sau cunostea parola.
Pe scurt este posibil acest lucru, dar la fel de posibil este sa se si demonstreze ca s-a facut acest lucru. Eu zic sa stati linistit.
Revin cu detalii despre plangerea care mi-a fost intentata anul trecut asa cum reiese si din cele scrise mai sus.
S-a dat NUP, din lipsa de dovezi si AUTOR NECUNOSCUT, c-am asa suna raportul facut de cei care au cercetat cazul.Procurorul a mentinut rezolutia ,dar dansa a facut plangere la primprocuror care la randul sau a dat tot NUP.
Intrebarea mea este urmatoarea, se poate ajunge in instanta pentru ca sunt convins ca ea asa are de gand?!Va intreb pentru ca eu trebuie sa plec din tara pentru cateva luni si nu am de gand sa angajez vreun avocat care sa ma reprezinte, pentru ca am cheltuit suficienti bani si timp cu toate plangerile care mi-au fost facute si dosarele care mi-au fost deschise din N motive.
Exista posibilitatea de a nu ma prezenta?!
In instanta va dura putin si dupa aceea nu mai exista recurs, hotararea e definitiva. E vorba ca partea vatamata va depune plangere contra rezolutiilor procurorului, cf art. 278 ind. 1 Cod de Procedura Penala. Are doar 20 zile pentru a introduce aceasta plangere la judecatorie.