avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Este corect sa primesc amenda pentru ca am chemat un ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Este corect sa primesc amenda pentru ca am chemat un echipaj al politiei ?

Buna ziua,

Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca mai are rost sa apelez la politie in cazul in care sunt agresata.

Povestea este urmatoarea: am avut o relatie nefericita care a inceput in urma cu trei ani. Neintelegerile au degenerat in certuri si de acolo in violente fizice. Am facut o reclamatie in primul an la politia din zona in care locuiesc , apoi dupa doi ani la politia din alta localitate, unde ma aflam in vizita. Cand am revenit acasa, m-am dus la sectia de politie de care apartin pentru a cere interdictia acelui barbat de a se mai apropia de mine. Mi s-a spus ca pot sa fac acest lucru, dar ca cererea mea nu are valoare si ca cel mai bine este sa chem un echipaj atunci cand va mai veni la mine.
Acest lucru s-a intamplat de curand . Am procedat asa cum am fost sfatuita , dar dialogul cu functionarul respectiv, a fost in parte acesta:
- Ma cunoaste-ti?
- Nu , ar trebui sa va cunosc?
- Nu dumneavoastra ati facut reclamatie acum doi ani pentru aceeasi persoana?
- Da , eu . Dar de ce este important lucrul asta acum?
- Pai este. De ce v-ati mai intalnit cu el de atunci?
- Domnule, am apelat la dumneavoastra ca sa nu ajung la ceva mai grav. Pentru ca au fost precedente violente. Eu deocamdata locuiesc aici, nu el. Celelalte sunt probleme personale pe care nu le rezolvati dumneavoastra.
- Asa, atunci am sa va dau amenda pentru ca m-ati chemat degeaba si n-aveti decat sa ma dati in judecata . Stiu eu ce am sa scriu in raport.



Cel mai recent răspuns: Albert Kurtyan , Consilier juridic 01:27, 11 Octombrie 2010
apelati........probalil politistul acela a inteles gresit, ca nu cu el vreti sa faceti scandal ... acum aveti posibilitatea sa-l reclamati la sef.
Plângere la Poliţie pentru ignorarea unui apel 112.
Este o încălcare gravă a legii iar poliţistul care ignoră apelurile 112 sau îşi bate joc de victimă riscă sanctiuni serioase.

Eu cunosc un caz de răpire şi tâlhărie. Victima a fost forţată să ingereze o cantitate mare de alcool. A ajuns la poliţie unde a fost dat afară ca şi cum ar fi fost un boschetar.

Alberto Kurtyan
Este parerea dumneavoastra ca rezolvarea problemelor se face prin scandal. Teoretic politia ar trebui sa previna prin interventia ei , acte mai grave.
Tragediile este mai bine sa le citesti din carti , nu sa le traiesti.

Lectura placuta !
Pentru elena138.
Ultima modificare: Duminică, 10 Octombrie 2010
Ramona38, utilizator
Ramona38 a scris:

Este parerea dumneavoastra ca rezolvarea problemelor se face prin scandal. Teoretic politia ar trebui sa previna prin interventia ei , acte mai grave.
Tragediile este mai bine sa le citesti din carti , nu sa le traiesti.

Lectura placuta !
Pentru elena138.



Doamna, unii dintre ei sunt ingrozitori, nu inregistreaza nici plangerile, nu au habar sau nu-si dau interesul... ce ziceam eu era sa-i faceti o plangere politistului!
Oricum imi place sa citesc.......
Tragediile este mai bine sa le citesti din carti , nu sa le traiesti.

Asa este. Trebuie sa apelezi la 112 ori de cite ori crezi ca esti in pericol tu sau bunurile tale.
Politistul trebuie sa te apere, nu sa isi bata joc.

Neaparat reclamatie.

Alberto Kurtyan

Alte discuții în legătură

Neprezentare organ de politie la sesizare, amenda pentru apelul ulterior la 112 fordfiesta fordfiesta Buna ziua in cursul zilei de ieri am solicitat politia la nr sectiei de politie ,referitor la un cetatean care detine o vidanja ilegal [deverseaza fecale ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru apel la 112 mireteo mireteo 1) Unui cetatean mergand pe sosea cu masina ii sare un animal in fata. Omul, se gandeste sa anunte undeva accidentul, masina fiind praf in fata. Fiind afara ... (vezi toată discuția)
Contestare pv apel fals 112 laur2013 laur2013 Am sunat la 112 intrucat vorbind cu persoana la telefon a fost agresata fizic.Primul apela a fost la postul de politie din localitatea unde se afla persoana ... (vezi toată discuția)