avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Neprezentare organ de politie la sesizare, amenda ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Neprezentare organ de politie la sesizare, amenda pentru apelul ulterior la 112

Buna ziua in cursul zilei de ieri am solicitat politia la nr sectiei de politie ,referitor la un cetatean care detine o vidanja ilegal [deverseaza fecale ilegal],dar politistul a refuzat sa vina la fata locului argumentand ca nu este treaba lui si a inchis tel ,dupa care am sunat la 112 si nici atunci nu s-a prezentat la fata locului si m-a sanctionat cu 1000 lei ca am apelat 112 si ca cele reclamate nu se dovedesc.In timp ce vb la tel cu agentul de politie am inregistrat convorbirea si acesta a relatat ca nu vine la fata locului .INTREBAREA mea este am incalcat legea agentul de politie si daca pot sa ii fac plangere pt abuz in serviciu ,
Faceti plangere, incadrarea juridica o face organul de urmarire penala (nu trebuie va chinuiti dvs.), inregistrarea este utila in situatia in care este mijloc de proba a unei infractiuni.

P.s. La abuzul in serviciu trebuie sa vi se fi cauzat o paguba sau o vatamare in drepturi, nu stiu daca se incadreaza, desigur este vatamat mediul inconjurator, dar zic si eu alta idee - de ce nu ati filmat/pozat vitanja si apoi depuneati plangere la politie/parchet? Nu era mai simplu?
Oricum, aveti posibilitatea sa contestati pv de amenda (scrie pe el), pare cam mult 1000 lei.
CE ESTE O SITUAŢIE DE URGENŢĂ

ESTE O SITUAŢIE DE URGENŢĂ atunci când se impune intervenţia Poliţiei, Pompierilor şi Salvării pentru a salva v i a ţ a, p r o p r i e t a t e a şi m e d i u l.
Pentru a putea aprecia corect dacă o situaţie este de urgenţă, cetăţeanul trebuie să răspundă la următoarea întrebare:

„Este nevoie de asistenţa IMEDIATĂ a Poliţiei, Pompierilor sau a Salvării pentru a salva viaţa, proprietatea sau mediul?”

Daca răspunsul este DA, atunci se formează 112 şi se comunică operatorului Centrului de preluare a apelurilor de urgenţă ceea ce s-a întâmplat sau urmează să se întâmple.

[ link extern ]
pai am si vidanja filmata am depus sesizari si la mediu dar fara nici un rezultat ,omul are relatii
Apelarea serviciului de urgenta,in speta dv nu a fost intemeiata
Sunt legal prevazute situatiile in care poate fi apelat acest serviciu
Eventual puteti sesiza oficial autoritatea de sanatate publica si garda de mediu
ynocentta a scris:

Apelarea serviciului de urgenta,in speta dv nu a fost intemeiata


Pe ce va bazati afirmatia?
Deversarea ilegala de deseuri de orice natura poate fi incadrata la situatii de urgenta avand in vedere ca este afectat mediul.
Garda de mediu si autoritatea de sanatate publica nu au echipaje care sa intervina in caz de urgenta.


Ultima modificare: Vineri, 6 Mai 2016
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Este corect sa primesc amenda pentru ca am chemat un echipaj al politiei ? Ramona38 Ramona38 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti si pe mine daca mai are rost sa apelez la politie in cazul in care sunt agresata. Povestea este urmatoarea: am avut o ... (vezi toată discuția)
Contestare pv apel fals 112 laur2013 laur2013 Am sunat la 112 intrucat vorbind cu persoana la telefon a fost agresata fizic.Primul apela a fost la postul de politie din localitatea unde se afla persoana ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru apel la 112 mireteo mireteo 1) Unui cetatean mergand pe sosea cu masina ii sare un animal in fata. Omul, se gandeste sa anunte undeva accidentul, masina fiind praf in fata. Fiind afara ... (vezi toată discuția)