avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... procedura de a sesiza curtea europeana de justitie in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

procedura de a sesiza curtea europeana de justitie in materia dreptului muncii

Care este procedura de sesizare a curtii europene de justitie in materia dreptului muncii, in speta cu privire la drepttul exclusiv al angajatorului de a infiinta sau a desfiinta posturi in cadrul societatii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:09, 11 Octombrie 2010
Procedura de sesizare a CEDO,necesita parcurgerea tuturor cailor de recurs prevazute de legislatia nationala,respectiv ,inclusiv ICCJ,cu respectarea regulilor si termenelor de procedura
Termenul in care poate fi sesizata DECO este de 6 luni de la data deciziei interne definitive
Cererea trebuie redactata in scris ,in limba franceza sau engleza ,dar in prima faza pana la admisibilitatea cererii,acestea pot fi redactate si in limba oficiala a persoanei interesate,respectiv limba romana, semnata de catre aceasta , sau de persoana care il reprezinta
Din momentul in care cererea a fost declarata admisibila,trebuie folosita una din limbile oficiale ale curtii,daca presedintele Marii Camere nu autoriza folosirea in continuare a limbii in care a fost intocmita initial,situatie in care partea care a solicitat autorizarea ii revine obligatia sa asigure interpretarea sau traducerea in limbile engleza sau franceza a observatiiilor orale sau scrise si sa -si asume responsabilitatea cheltuielilor aferente
Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2010
ynocentta, utilizator
catalin 30 a scris:

Care este procedura de sesizare a curtii europene de justitie in materia dreptului muncii, in speta cu privire la drepttul exclusiv al angajatorului de a infiinta sau a desfiinta posturi in cadrul societatii?


Nu cred ca o asemenea speta va avea castig de cauza in fata CEDO ... nu se vad care sunt drepturile fundamentale prevazute de Conventia europeana a drepturilor omului incalcate de statul roman in acest caz.

Angajatorul poate decide concedierea salariatului în situaţia în care locul de muncă ocupat este desfiinţat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poate cineva sa ma informeze intr-o problema?? Manole Dumitru Manole Dumitru Hotararile si celelalte acte care vor fi atasate la o plangere pentru a o depune la CEDO trebuiesc traduse intr-o limba straina acceptata de Curtea ... (vezi toată discuția)
Cedo michy michy ca sa trimit un dosar la cedo trebuie redactat tot dosarul in engleza??? (vezi toată discuția)
Cerere cedo - strasbourg fiore6 fiore6 Buna ziua! Am redactat o cerere pentru Cedo, insa nu stiu daca ar fi mai bine sa o trimit in lb engleza sau in lb romana. Care este diferenta si daca trebuiesc ... (vezi toată discuția)