avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 247 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Poate cineva sa ma informeze intr-o problema??
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Poate cineva sa ma informeze intr-o problema??

Hotararile si celelalte acte care vor fi atasate la o plangere pentru a o depune la CEDO trebuiesc traduse intr-o limba straina acceptata de Curtea Europeana (engleza sau franceza),? deasemeni si plangerea trebuie tradusa?
Cel mai recent răspuns: Manole Dumitru , utilizator 19:33, 27 Iunie 2011
Limbile oficiale ale Curţii sunt franceza şi engleza, dar în prima fază până la admisibilitatea cererii, acestea pot fi redactate şi într-o limbă oficială a uneia din părţile contractante, deci poate fi folosită şi limba română.

Din momentul în care cererea a fost declarată admisibilă, trebuie folosită una din limbile oficiale ale Curţii, dacă preşedintele Marii Camere nu autorizează folosirea în continuare a limbii în care a fost întocmită, în acest caz partea care a solicitat autorizarea trebuie să asigure interpretarea sau traducerea în limbile engleză sau franceză a observaţiilor orale sau scrise, şi să-şi asume şi cheltuielile ce rezultă din aceasta.
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2011
ContSters98245, utilizator
Ok.. am inteles dar actele care le folosesc ca probe atasate la plangere trebuiesc traduse?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere cedo - strasbourg fiore6 fiore6 Buna ziua! Am redactat o cerere pentru Cedo, insa nu stiu daca ar fi mai bine sa o trimit in lb engleza sau in lb romana. Care este diferenta si daca trebuiesc ... (vezi toată discuția)
Procedura de a sesiza curtea europeana de justitie in materia dreptului muncii ContSters152796 ContSters152796 Care este procedura de sesizare a curtii europene de justitie in materia dreptului muncii, in speta cu privire la drepttul exclusiv al angajatorului de a ... (vezi toată discuția)
Cedo - necesitatea completarii formularului emiliana emiliana La CEDO pot trimite o plangere initiala, ca sa ma inscriu in termen? Adica sa nu completez inca formularul tip. Avocatul meu spune ca apoi dupa ce primesc ... (vezi toată discuția)