avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... curtea de apel craiova
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

curtea de apel craiova

buna seara !

la prima infatisare la curtea de apel craiova a unul proces penal - poate cere inculpatul singur un termen pentru angajare aparator ?
.. in acest caz poate obtine un alt termen de judecata ?
sau daca nu are aparator i se impune din oficiu un aparator ?

care ar putea fi termenul maxim care se acorda pentru asa ceva

multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:04, 12 Octombrie 2010
Trebuie verificata la dosar procedura cu inculpatul ori acest lucru se poate face pentru a fi in deplina siguranta in ziua procesului., pentru ca este posibil la dosar sa se intoarca dovada indeplinirii procedurii cu inculpatul prin afisare si atunci discutam de o procedura indeplinita.
Daca la primul termen este lipsa de procedura cu inculpatul si evident inculpatul nu se prezinta ( pentru ca daca se prezinta se acopera procedura) atunci el va putea solicita un termen pentru angajarea unui aparator la cel de-al doilea termen de judecata.
Ultima modificare: Luni, 11 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Recent imi spunea un coleg ca s-a inradacinat o practica la Curtea de Apel Craiova de nu cita decat partea care exercita o cale de atac si nu si pe celelalte parti. Personal nu mi s-a intamplat, desi fiind din Craiova am frecvent dosare la CA. De asemenea aceasta practica nu este legala, motiv pentru care sper ca au fost exceptii si nu regula situatiile despre care imi spunea colegul, dar pentru ca paza buna trece primejdia rea, mai bine sa va prezentati si sa cereti amanarea pt angajare de aparator.
Am constatat ca Baroul Dolj, la cererea instantelor, emite frecvente delegatii de asistenta din oficiu pentru infactiunea de inselaciune, ceea ce inseamna ca daca ati fost legal citat si din diverse motive nu ati primit citatia, riscati sa va terziti judecat in lipsa, fiind reprezentat de avocatul din oficiu.
cate termene se pot lua la CA maxim intr-un asemenea proces? si la ce perioada se dau aceste termene?

multumesc
Buna seara! Nu este indicat sa amanti dosarul cu orice pret. Judecatorii ar putea sa fie deranjati de aceasta atitudine a dvs. si sa va respinga recursul sau apelul sau mai rau sa-l admita pe cel al Parchetului in cazul in care Parchetul a formulat recurs/apel. Intervalul de timp intre termene la Sectia Penala a Curtii de Apel Craiova este in medie de 1 luna. Va recomand sa va angajati un avocat care sa va solicite probe si sa le analizeze astfel incat sa va creeze o situatie favorabila in proces si in final sa obtineti o condamnare mai mica sau chiar achitare daca din probe este posibil. Nu rezolvati absolut nimic daca amanati dosarul si cand va ramane definitiva hotararea veti avea de executat o pedeapsa impovaratoare. Libertatea dvs. depinde de modul cum va concepeti apararea si nu de tragerea de timp. Mult succes!
In mod normal se acorda un singur termen pentru angajarea unui avocat,dar cauza se mai poate amana din motive obiective,cum ar fi imposibilitatea de prezentare a avocatului ales al partii,concediu medical su de odihna,etc..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curte de apel craiova redstyle redstyle daca un inculpat este cercetat in libertate pentru inselaciune si nu a primit citatie acasa de la curtea de apel .. a citit doar pe internet care este data ... (vezi toată discuția)
Proces la iccj - acordare termen pentru angajare aparator maneageorge99 maneageorge99 1-Este obligata instanta Inaltei Curti de Casatie si Justitie sa acorde un nou termen de judecata,la primul termen, daca nu am angajat inca aparator ales ... (vezi toată discuția)
Arestare preventiva pentru sustragere de la urmarirea penala.cerere de amanare pentru angajare aparator CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Intrebarea vizeaza situatia in care inculpatul este liber ( nu este retinut) si este citat pentru a se judeca propunerea de arestare preventiva formulata de ... (vezi toată discuția)