avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... regulament scolar
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

regulament scolar

Scaderea mediei la purtare a unui elev de liceu se poate ataca in instanta? Scoala este obligata sa justifice scaderea mediei la purtare atunci cand este vorba de un minor si are obligatia de a comunica parintilor fiecare sanctiune aplicata elevului? Nerespectarea de catre diriginte sau conducerea scolii a regulamentului scolar poate sa atraga modificarea mediei la purtare?
Cel mai recent răspuns: ortanmariana , utilizator 22:04, 14 Octombrie 2010
Spuneti mai multe detalii. In ce conditii si din ce motiv s-a scazut media ?
in penultima zi din semestrul 1 am primit instiintare prin care mi se comunica scaderea mediei la purtare la 8, motiv comportament inadecvat la scoala. Am solicitat amanunte si am concluzionat ca a fost dorinta dirigintei de a sanctiona. :Deranjata de insistenta cu care am cerut lamuriri, precum si invocarea regulamentului scolar a determinat o reactie negativa din partea dirigintei, elevul a fost supus unui tratament discriminator si presiunii psihologice pe tot semestrul 2, ca in final sa i se acorde la purtare 7. Total absente nemotivate sem 1=4, sem.2=19 pe motiv ca d/na diriginta nu a dorit sa motiveze absentele. Contestatiile si sesizarile depuse nu au fost solutionate pozitiv. Am solicitat scolii reevaluarea comportamentului elevului dar am fost refuzati.
S-a intamplat in anul scolar 2009-2010, intr-un colegiu tehnic, elevul in clasa a IX -a.
Imi cer scuze, dar nu sunt foarte obisnuita cu calculatorul. Sunt hotarata sa deschid actiune in instanta pentru corectarea mediei la purtare si vreau sa stiu ce sanse am.
S-ar parea ca nu este intemeiata scaderea mediei. Daca nu au fost specificate motive exacte pentru care s-a facut asta (adica exemple: a spart geamuri, etc.) inseamna ca ei nu pot justifica aceaste masuri. Cu directoarea scolii ati discutat ? Daca ea nu se implica, sesizati inspectoratul teritorial.
Am sesizat directoarei aceste aspecte in scris, apoi inspectoratului scolar. S-a incercat minimalizarea greselilor comise de catre diriginta, oricum raspunsul a fost in defavoarea elevului. Consider ca este o incalcare grava a regulamentului scolar de catre unitatea de invatamant cu repercursiuni asupra viitorului elevului. In consecinta, cu toate ca in regulamentul scolar nu se prevede expres modalitatea prin care se poate reveni asupra mediei la purtare, m-am gandit ca singura cale prin care pot sa corectez o eroare a scolii este un proces in instanta. Am dovada corespondenta cu scoala din perioada celui de al doilea semestru care se poate confrunta cu prevederile regulamentului scolar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scaderea notei la purtare Melinda Andrea Melinda Andrea Am o fată de 13 ani. Anul trecut(2018)a fost păcălită de un baiat cu 2 ani mai mare să își facă poze toples și să i le trimită. Băiatul a trimis ... (vezi toată discuția)
Regulament scolar staruvp staruvp Buna ziua.As vrea sa stiu conform noului regulament scolar daca un elev este prins fumand tigari in incinta scolii este corect sa se scada elevului doua puncte ... (vezi toată discuția)
Violenta in scoala. ce masuri pot fi luate in cazul unui elev violent? danutzik danutzik Buna ziua ! Copilul meu a fost batut in scoala ,in timpul unei pauze ,de un altul de la alta clasa ,acesta din urma este cunoscut in scoala ca un \\"copil ... (vezi toată discuția)