avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Opozitie la cesiune parti sociale.
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Opozitie la cesiune parti sociale.

Buna ziua !

In fapt este vorba despre cesionarea partilor sociale ale unui SRL, aceasta facandu-se in data de 25.06.2010, prin contract notarial si AGA acestea au fost inregistrate la Oficiul Registrului Comertului , urmand ca in data de 1.07.2010 sa se pronunte rezolutia nr. 6471 prin care se admite cererea de depunere si mentionare a actelor asa cum au fost ele formulate.

In consecinta conform art. 62, alin.1 din legea 31/1990 o eventuala opozitia a tertilor se face in termen de 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial a horararii AGA si a actului modificator.

Va mentionez ca publicarea hortarari AGA in Monitorul Oficial al Romaniei partea a –IV a nr. 3054 din 13. 07.2010

Impotriva cesiuni partilor sociale s-a introdus o opozitie de catre DGFP, in data de 31.08.2010, in acest sens emitandu-se o rezolutie de catre Registrul Comertului de admitere a cereri de opozitie in data de 1.09.2010, opozitia fiind introdusa pe motive care invocau noile prevederi ale OUG 54/2010, si implica solicitarea de neinregistrarea a modificarilor adu-se in urma cesionarii partilor sociale pana la plata debitelor pe care societatea le datoreaza statului.

Din cate vad eu conform termenelor de mai sus opozitia este introdusa tardiv , ea neincadrandu-se in termenele prevazute de lege. Asta daca nu imi scapa ceva.

Daca are cineva o sugestie as fi recunoscator.

Va multumesc !
O zi buna!
Cel mai recent răspuns: ovidiuhanzu , utilizator 06:50, 21 Octombrie 2010
albertokurtyan a scris:

Atentie la raspunsuri:

Petentul spune ca cererea este admisa, ca exista deja o rezolutie emisa de Registrul comertului.

Alberto Kurtyan

Am citit cu atentie intrebarea si am raspuns in conformitate cu prevederile legii 31/1990
ORC nu solutioneaza opozitia !!!
Admite cererea inseamna ca o mentioneaza in registru si trimite dosarul la tribunal !!
Mmmmmm, domnul Hanzu !

Ati primit rezolutie de la Registru sau nu?
Vi s-a inregistrat mentiunea sau nu?

Sau ati fost plecat in strainatate si nu ati facut nicio mentiune.
Ati publicat in Monitor hotarirea in asteptarea termenului, dupa care nu ati mai facut nimic?

In acest caz opozitia NU este tardiva. Este in termen. Oricine poate face opozitie pina la termenul stabilit pentru solutionarea cererii.

Deci este in termen. Nu e tardiva.
Eu intelesesem ca aveti rezolutie.

Aveti rezolutie sau nu?

In cazul in care s-a facut opozitie, nu va recomand sa continuati procesul.
Va pierdeti si timpul si banii degeaba.

Exista o solutie mai simpla. Bresa de care vorbeam.

Alberto Kurtyan
Admite cererea

Registrul nu are atributii de a solutiona niste cereri care sunt adresate Tribunalului.
Registrul doar ia act de cerere si o transmite la Tribunal. In acest caz, ORC face doar oficiul de grefă a Tribunalului.
Nu poate "admite cererea" sau s-o respingă.
Este o simpla exprimare de 2 bani in rezolutia directorului, pompoasa, sa-si dea si ei importanţă.

Alberto Kurtyan
da asa este , Registrul nu poate solutiona nimic, exprimarea de admitere a cereri data in rezolutie este mai mult pompoasa . Opozitia a fost trimisa la Tribunalul Sibiu spre solutionare cu termen 26.10.2010, data pana la care o sa depun intampinare .

revin cu detalii

Astfel ca dupa incheierea actelor in fata notarului public in data de 25.06.2010 acestea au fost inregistrate la Oficiul Registrului Comertului , urmand ca in data de 1.07.2010 sa se pronunte rezolutia nr. 6471 prin care se admite cererea de depunere si mentionare a actelor asa cum au fost ele formulate.

In consecinta conform art. 62, alin.1 din legea 31/1990
(Art. 62
(1) Opozitia se face in termen de 30 de zile de la data publicarii hotararii asociatilor sau a actului aditional modificator in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a, daca prezenta lege nu prevede un alt termen. Ea se depune la oficiul registrului comertului care, in termen de 3 zile de la data depunerii, o va mentiona in registru si o va inainta instantei judecatoresti competente.)
opozitia se face in termen de 30 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial a horararii AGA si a actului modificator.

Va mentionez ca sa publicarea hortarea AGA in Monitorul Oficial al Romaniei partea a –IV a nr. 3054 din 13. 07.2010, urmand conform prevederilor in vigoare ca eventualele opozotii sa fie formulare in baza art. 62 alin 1 al legii 31/1990, modificata prin OUG 116/2009 de unde v-am mentionat art. 6 alin. 3.

Iar impotriva cesiuni partilor sociale s-a introdus o opozitie de catre DGFP Sibu
1.09.2010.

Cam astea ar fi datele si detali le exacte ale spetei, iar din documente reiese ca opozitia inrodusa de ANAF este tardiva.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare/cesionare srl lyo lyo buna ziua, detin un SRL-2 asosiati (50-50) si vreau sa-l vand/cesionez catre tert.am citit pe acest forum ca pentru rapiditatea in preluarea firmei pot sa-i ... (vezi toată discuția)
Termenul de opozitie de la cesiune este la fel la sa ca si la srl?? adela05 adela05 in situatia in care un SRL care este actionar in cadrul unui SA cesioneaza toate actiunile pe care le detine in SA catre o ps fizica (care este asociat unic in ... (vezi toată discuția)