avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... ce se intampla cu creditul unei persoane decedate?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

ce se intampla cu creditul unei persoane decedate?

Buna ziua,
Tatal meu avea un credit de nevoi personale fara ipoteca in derulare, contractat anul trecut, fara coplatitor sau girant. La data respectiva, banca a spus ca nu ii face asigurare de viata deoarece are peste 50 de ani. Acum tatal meu a decedat iar in contractul de credit nu am gasit nimic care sa se refere exact la ce se intampla in cazul decesului. Nu stiu cum sa procedez: sa nu mai platesc ratele, pt ca nu imi mai permit, si sa duc la banca certificatul de deces si sa astept o reactie din partea lor? Au cumva dreptul sa ne oblige pe mine sau pe mama sa platim restul creditului sau sa puna sechestru pe bunurile tatalui meu? In contract este mentionat ca in caz de neplata ratelor se pune sechestru pe bunurile mobile. Ce inseamna mai exact?

Multumesc pentru orice ajutor.
Cel mai recent răspuns: MONICA ROXANA Voinea , Consultant credite si finantari 23:33, 13 Octombrie 2010
Odata ce este acceptata succesiunea , sunt preluate atat drepturile , cat si obligatiile defunctului.
Prin urmare, mostenitorii care nu sunt straini de succesiuni , prin neacceptare, sau renuntare la aceasta, au in vedere si pasivul patrimonial.
daca mosteniti ceva bunuri de la tatal dvs, veti plati si creditul.
Este simplu: Nu deschideti succesiune la notar din care sa rezulte ca ati acceptat mostenirea, care se compune din activ (bunuri) si din pasiv (datorii).
nu e prea incurajator, dar poate e bine de stiut ce e si in "manualul" bancilor referitor la astfel de cazuri... si ceva comentarii...

[ link extern ]


nu deschideti succesiunea pt ca va costa bani, de mostenit creditul orcum il mosteniti tacit. pl ratele in continuare, impartitile cu toti mostenitori, nu le mai platiti, veti ajunge probabil la o firma de recuperari creante, dupa 3-4 ani si multe dobanzi vor veni ei sa va spuna ca aveti de pl de 4 ori mai mult si va cer cu insitenta bani...
normal ar fi ca mostenitori sa achite acea datorie in rate pt ca este cel mai ieftin. daca duceti certificatul la banca va declara creditul scadent anticipat si trebuie sa pl integral datoria ramasa.

Alte discuții în legătură

Imprumut la banca,persoana decedata rodica-cris rodica-cris BUNA ZIUA! TATAL MEU A LUAT UN IMPRUMUT DE LA BANCA IAR DUPA 4 ANI A DECEDAT CONTRACTUL L-A SEMNAT DOAR TATAL MEU.MAMA NU LUCREAZA SI VREAU SA STIU CE SE ... (vezi toată discuția)
Cum se face cu o datorie a unui parinte care a murit? Didi27 Didi27 Buna ziua!.. Ma confrunt si eu cu o mare prblema... tatal meu a decedat acum cateva luni .. si avea cateva datorii. El a luat imprumut de al 2 banici( ... (vezi toată discuția)
As dori o informatie ref executare actoru_vlad actoru_vlad Situatia este urmatoarea: Tatal meu a avut un proces cu o persoana si anul trecut a pierdut definitiv procesul. A fost obligat la plata unei sulte de bani ... (vezi toată discuția)