avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... pfa plati
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

pfa plati

pfa cu taxa semestriala fixa

daca nu am platit anul asta 2 rate si platesc la sf. anului tot patesc ceva in afara de penalitati?

executare silita cumva/
Cel mai recent răspuns: George David , Contabil 14:43, 12 Octombrie 2010
Este posibil sa primiti notificare cu termen de plata a datoriilor (inclusiv penalizari). Avand in vedere ca bugetul este sarac de ceva vreme incoace puteti sa va asteptati la orice.
L.C.
Pentru neachitarea la termenul de scadenţă de către debitor a obligaţiilor de plată, dobânzi de intarziere de 0,1% pentru fiecare zi intarziere (calendaristice).
Dupa data de 1 iulie 2010 se calculeaza dobanzi de intarziere si penalitati de intarziere
Pentru neachitarea la termenul de scadenţă de către debitor a obligaţiilor de plată, se datorează după acest termen dobânzi şi penalităţi de întârziere.
a. Nivelul dobânzii de întârziere este de 0,05% pentru fiecare zi de întârziere
b. Penalităţi de întârziere
(1) Plata cu întârziere a obligaţiilor fiscale se sancţionează cu o penalitate de întârziere datorată pentru neachitarea la scadenţă a obligaţiilor fiscale principale.
(2) Nivelul penalităţii de întârziere se stabileşte astfel:
a) dacă stingerea se realizează în primele 30 de zile de la scadenţă, nu se datorează şi nu se calculează penalităţi de întârziere pentru obligaţiile fiscale principale stinse;
b) dacă stingerea se realizează în următoarele 60 de zile, nivelul penalităţii de întârziere este de 5% din obligaţiile fiscale principale stinse;
c) după împlinirea termenului prevăzut la lit. b), nivelul penalităţii de întârziere este de 15% din obligaţiile fiscale principale rămase nestinse.
Penalitatea de întârziere nu înlătură obligaţia de plată a dobânzilor
Conform OUG nr. 88/29.09.2010, incepand cu 01.10.2010, nivelul dobanzii de intarziere este de 0,04% pentru fiecare zi de intarziere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoarea penalitatilor cris2279 cris2279 Pentru intarzierea platii impozitului, ce valoare are penalizarea/zi ? (vezi toată discuția)
Majorari si penalitati neplata in termen a cass adimicu adimicu Buna seara, Va rog sa-mi spune care este procentul ( pe zi) la calculul majorarilor de intarziere pt. plata contributiei la sanatate a unui PFA, pt. trim.I si ... (vezi toată discuția)
Am intarziat cu plata impozitelor ....ce poate insemna asta? workdav workdav Buna ziua , dupa cum spune si titlul am o intarziere la plata TVA de cca 1 luna de zile si la plata contributiilor sociale ...CAS etc de cca 2 saptamani, tin ... (vezi toată discuția)