avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 523 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Valoarea penalitatilor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Valoarea penalitatilor

Pentru intarzierea platii impozitului, ce valoare are penalizarea/zi ?
Cel mai recent răspuns: cris2279 , utilizator 17:14, 4 Martie 2011
Pentru neachitarea la termenul de scadenţă de către debitor a obligaţiilor de plată, se datorează după acest termen dobânzi şi penalităţi de întârziere.
Nivelul dobânzii de întârziere este de 0,04% pentru fiecare zi de întârziere.
Dobanzile se calculeaza pentru fiecare zi de intarziere, incepand cu ziua imediat urmatoare termenului de scadenta si pana la data stingerii sumei datorate inclusiv.
Plata cu intarziere a obligatiilor fiscale se sanctioneaza cu o penalitate de intarziere datorata pentru neachitarea la scadenta a obligatiilor fiscale principale.
Nivelul penalitatii de intarziere se stabileste astfel:
a) daca stingerea se realizeaza in primele 30 de zile de la scadenta, nu se datoreaza si nu se calculeaza penalitati de intarziere pentru obligatiile fiscale principale stinse;
b) daca stingerea se realizeaza in urmatoarele 60 de zile, nivelul penalitatii de intarziere este de 5% din obligatiile fiscale principale stinse;
c) dupa implinirea termenului prevazut la lit. b), nivelul penalitatii de intarziere este de 15% din obligatiile fiscale principale ramase nestinse.
Penalitatea de intarziere nu inlatura obligatia de plata a dobanzilor.
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intarziere plata tva nelisisuf nelisisuf buna ziua, mi-am facut si eu de curand un pfa prin care desfasor activitati comerciale si trebuie sa platesc tva-ul luna asta insa nu cred ca voi putea decat ... (vezi toată discuția)
Pfa plati cercetasa cercetasa pfa cu taxa semestriala fixa daca nu am platit anul asta 2 rate si platesc la sf. anului tot patesc ceva in afara de penalitati? executare silita cumva/ (vezi toată discuția)
Pfa - penalizari neplata cass gygy83 gygy83 Buna ziua, Sunt PFA de 11 luni si inca nu am facut contract pentru CASS. Am inteles ca o sa existe ceva penalizari aferente sumelor pe care ar fi trebuit sa ... (vezi toată discuția)