avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 203 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... functionar public si contencios ad-tiv
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

functionar public si contencios ad-tiv

Am si eu o nelamurire: potrivit art. 106 din l.188/1999 (statutul functionarilor publici) In cazul in care raportul de serviciu a incetat din motive pe care functionarul public le considera netemeinice sau nelegale, acesta POATE cere instantei de contencios administrativ anularea actului administrativ prin care s-a constatat sau s-a dispus incetarea raportului de serviciu, in conditiile si termenele prevazute de Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificarile ulterioare, precum si plata de catre autoritatea sau institutia publica emitenta a actului administrativ a unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si recalculate, si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat functionarul public.
In conditiile in care functionarul public se afla in interiorul sistemului ad-tiv, mai este obligatorie procedura prealabila inainte de sesizarea instantei de contencios?
Cel mai recent răspuns: romibaro , utilizator 14:57, 15 Ianuarie 2008
ti-ai raspuns singura : "in conditiile si termenele prevazute de Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificarile ulterioare"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea plangerii prealabile Adriana B Adriana B este obligatorie plangerea prealabila la atacarea unui act administrativ privind eliberarea din functie (dispozitia de primar) ? (vezi toată discuția)
Proedura intanta,daune morale in cazul functionaruli public doynitza doynitza In cazul in care voi fi eliberata din functia publica cum ma adresesez ,carei instante?In ce termen? Daca este abuziva pot cere si daune morale? Cu ... (vezi toată discuția)
Preaviz functionar public valici valici va rog sa ma ajutati. Se poate contesta preavizul la functionarul public? In ce termen?Si care este pasul urmator. Disponibilizarea s-a facut in baza OUG 68 / ... (vezi toată discuția)