avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Proedura intanta,daune morale in cazul functionaruli ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Proedura intanta,daune morale in cazul functionaruli public

In cazul in care voi fi eliberata din functia publica cum ma adresesez ,carei instante?In ce termen?
Daca este abuziva pot cere si daune morale?

Cu respect,
Doina

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:27, 18 Ianuarie 2009
Persoana care are competenta legala de numire in functia publica va dispune eliberarea din functia publica prin act administrativ, care se comunica functionarului public in termen de 5 zile lucratoare de la emiterii deciziei de eliberare din functie.
Impotriva deciziei de eliberare din functie va puteti adresa instantei competente in termen de 30 de zile de la data comunicarii deciziei de eliberare.
In cazul in care raportul de serviciu a incetat din motive pe care functionarul public le considera netemeinice sau nelegale, acesta poate cere instantei de contencios administrativ anularea actului administrativ prin care s-a constatat sau s-a dispus incetarea raportului de serviciu, in conditiile si termenele prevazute de Legea contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificarile ulterioare, precum si plata de catre autoritatea sau institutia publica emitenta a actului administrativ a unei despagubiri egale cu salariile indexate, majorate si recalculate, si cu celelalte drepturi de care ar fi beneficiat functionarul public.
La solicitarea functionarului public, instanta care a constatat nulitatea actului administrativ va dispune reintegrarea acestuia in functia publica detinuta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea plangerii prealabile Adriana B Adriana B este obligatorie plangerea prealabila la atacarea unui act administrativ privind eliberarea din functie (dispozitia de primar) ? (vezi toată discuția)
Preaviz functionar public valici valici va rog sa ma ajutati. Se poate contesta preavizul la functionarul public? In ce termen?Si care este pasul urmator. Disponibilizarea s-a facut in baza OUG 68 / ... (vezi toată discuția)
Functionar public si contencios ad-tiv kmelia kmelia Am si eu o nelamurire: potrivit art. 106 din l.188/1999 (statutul functionarilor publici) In cazul in care raportul de serviciu a incetat din motive pe care ... (vezi toată discuția)