avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1231 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Laptop de servici furat
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Laptop de servici furat

Buna seara,

Nu am stiut unde sa postez, asa ca daca am gresit, rog un admin sa il mute.

Am avut spre folosinta de la servici un laptop, care la data de 11.01.2008 mi-a fost sustras din masina.
Astazi am aflat ca mi se va imputa valoarea de achizitie a acestuia (in jur de 800 E).Valoarea lui actuala pe piata ar fi undeva pe la 300-400 E.
In ce conditii se imputa un obiect dat spre folosinta unui angajat la pretul de achzitie ?
Precizez ca laptopul are aprox. 3 ani vechime. (presupun, ca odata cu trecerea timpului, aceste obiecte ar trebui sa se amortizeze, ca mijloace fixe).
Existe vreo lege in acest sens ? Cum ar trebui sa procedez in continuare ?

Astept un raspuns (destul de) urgent !

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Costel DRAGOMIR , Avocat 18:04, 16 Ianuarie 2008
Cred ca datorita vechimii lui acesta este deja amortizat insa, el se afla in inventarul dumneavoastra ... amortizarea investitiei nu este egala cu scoaterea la casare a obiectelor, inlocuiti-l ( cumparati ) cu un altul de aceeasi marca, model, configuratie si nu cred ca e vreo problema. Daca patronul/angajatorul nu este de acord cu acest lucru atunci contestati in instanta eventuala masura de retinere a drepturilor salariale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deductibilitate RobertR RobertR Buna ziua, Printre altele tin contabilitatea la un SRL cu 4 asociati si nici un angajat. Pana acum administratorul a achizitionat 3 laptopuri pe care le-am ... (vezi toată discuția)
Amortizare laptop cristian_conea cristian_conea Ca titular al unei Intrepr.Individ. am achizitionat un laptop in sept.2010 (mijloc fix). Am intocmit fisa mijlocului fix in care am precizat durata de ... (vezi toată discuția)
Caz particular ajustare tva deductibil (restituire tva) andreea-deea andreea-deea Buna ziua, Daca un laptop cu valoare mai mica de 2000 de lei (fara tva) este casat inainte de 5 ani de la achizitie, se va face ajustare de TVA conform ... (vezi toată discuția)