in momentul angajarii , conditia esentiala la angajare a fost semnarea unui contract de formare profesionala si a unui act aditional la c.im. , fap ce presupune scoaterea din activitate ....curs de peste 60 zile....etc. Insa, cursul nu a avut loc, contractul de formare si actul aditional nu au fost inregistrate la ITM, ci doar CIM a fost inregistrat. Acum , ma obliga sa semnez o foaie de prezenta cum ca am participat la curs.
nu voi semna, urmarea imediata fiind demisia, chiar daca nu vreau, ma vor determina intr-un fel sau altul.
cum ma pot indrepta impotriva lor. sau mai precis cum ma pot apara, pt ca patronii - sc. ma va da ain judecata sa-i restitui contravaloarea cursului + daune de 2000 E.
are vre-o relevanta faptul ca patronii sc care m-a angajat sunt si patronii sc de formare?
are vre-o relevanta faptul ca respectivul curs nu se adreseaza domeniul meu de activitate si nu ma ajuta cu nimic in job-ul pe care il desfasor la sc?
Daca actul aditional la CIM nu modifica CIM, nu este obligatorie inregistrarea lui la ITM, si modificare este doar ceeea ce considera codul muncii. Astfel, daca actul aditional este strict cu privire la formarea profesionala nu trebuie inregistrat la ITM.
Cat priveste senmarea prezentei este o polita de asigurare a patronilor pentru a-si asigura forta de munca prin tinerea salariatului in societate un nr. de ani.
In instanta trebuie sa faca dovada efectuarii cursului, si asta nu doar prin factura de plata a acestuia care poate fi usor de facut.O dovada in sprijinul tau va fi perioada cand se presupune ca erati la curs, dar ar fi bine daca ati avea si martori care sa arate ca nu ati efectuat cursul.
Sigur ca nu este bine sa semnati un act care va obliga la o plata atat timp cat nu s-a facut efectiv cursul.
Act aditional
florinalung
Buna ziua,
Numele meu este Anca. Am cateva intrebari legate de actua aditional intocmit cu ocazia realizarii unei formari profesionale.
Lucrez la o ... (vezi toată discuția)