avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prelungire mandat arestare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prelungire mandat arestare

buna seara,
in conditiile in care,mandatul de arestare preventiva expira in data de 21.10,care ar trebui sa fie data la care procurorul ar trebui sa ceara prelungirea mandatului?sambata si duminica se pun la socoteala?
multumesc
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 17:34, 5 Ianuarie 2011
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Durata arestarii preventive in cursul urmaririi penale nu poate depasi 30 de zile pentru inculpatii majori, iar durata totala a arestarii preventive in cursul urmaririi penale este de 180 de zile. Pentru inculpatii minori intre 14/16 ani durata arestarii este de cel mult 15 zile, durata totala nu poate fi mai mare de 60 de zile, Inculpatul minor mai mare de 16 ani poate fi arestat in cursul urmaririi penale pentru o durata de cel mult 20 de zile, durata totala a arestarii nu poate depasi 90 de zile.
daca judecatorul de fond nu a mai prelngit mandat de arest preventiv si cel in curs expira peste 5 zile ce se intimpla?persoana arestata va fi libera?
da
Daca masura arestarii preventive nu a fost prelungita pana la expirarea termenului pentru care a fost dispusa, ea va inceta de drept.
daca este mandat de arestare preventiva atunci expira si va trebui pus in libertate insa daca este deja trimis in judecata si s-a dispus prin incheiere mentinerea masurii arestarii preventive pe x zile iar acestea expira atunci ar trebui pus in libertate dar numai la primirea de catre locul de detinere a unei adrese din partea instantei deoarece nu au dreptul cei de acolo sa constate incetata de drept masura decat pe mandat nu si pe prelungire .
mai sunt situatii foarte rare cand instanta indica si termenul la care urmeaza sa expire masura arestarii preventive in cazul prelungirii dar din cate cunosc eu locul de detinere tot solicita instantei sa dispuna.

Alte discuții în legătură

Prelungirea masurii arestarii preventive kovacsannamariacska kovacsannamariacska inculpatul cand este prezentat in fata instantei pentru prelungirea mandatului de arestare? in ultima zi a mandatului sau dupa expirarea mandatului? (vezi toată discuția)
Arestarea preventiva floare-albastra floare-albastra inftactiune: luare de mita durata arest preventiv: 24 h + 29 zile + 60 zile intrebare: pe 10 sept. expira si cele 60 zile, se mai prelungeste mandatul de ... (vezi toată discuția)
Durata masuri preventive eduuard eduuard Conform actualelor norme de procedura, care este durata de timp pentru care se poate dispune masura prventiva a controlului judiciar? Dar a arestarii la ... (vezi toată discuția)