avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 398 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... prelungire mandat arestare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

prelungire mandat arestare

buna seara,
in conditiile in care,mandatul de arestare preventiva expira in data de 21.10,care ar trebui sa fie data la care procurorul ar trebui sa ceara prelungirea mandatului?sambata si duminica se pun la socoteala?
multumesc
Cel mai recent răspuns: doberv , utilizator 17:34, 5 Ianuarie 2011
daca esti arestat preventiv si exista deja un proces in derulare, judecatorul de fond nu mai dispune prelungirea masurii arestarii preventive atunci esti liber de drept la expirarea termenului?aceasta decizie a judecatorului de fond poate fi atacata cu recurs de procurori?chiar daca judecatorul decide ca nu mai trebuie sa stai in arest?
daca s-a dispus mentinerea arestarii preventive ,dupa expirarea celor 60 zile daca judecatorul nu se pronunta cu privire la prelungire atunci administratia locului de detinere sesizeaza judecatorul care constata incetarea de drept a acestei masuri. aceasta este o situatie foarte rara in care judecatorul omite sa se pronunte in ceea ce priveste prelungirea arestarii preventive.
de regula ,inainte de expirarea celor 60 zile judecatorul se pronunta si poate mentine sau revoca masura prin incheiere iar aceasta incheiere poate fi atacata cu recurs de catre procuror.
sigur ca si parchetul are drept de recurs asa cum are si inculpatul.
succes

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelungirea masurii arestarii preventive kovacsannamariacska kovacsannamariacska inculpatul cand este prezentat in fata instantei pentru prelungirea mandatului de arestare? in ultima zi a mandatului sau dupa expirarea mandatului? (vezi toată discuția)
Arestarea preventiva floare-albastra floare-albastra inftactiune: luare de mita durata arest preventiv: 24 h + 29 zile + 60 zile intrebare: pe 10 sept. expira si cele 60 zile, se mai prelungeste mandatul de ... (vezi toată discuția)
Durata masuri preventive eduuard eduuard Conform actualelor norme de procedura, care este durata de timp pentru care se poate dispune masura prventiva a controlului judiciar? Dar a arestarii la ... (vezi toată discuția)