avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Acte necesare pentru vanzarea-cumpararea unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Acte necesare pentru vanzarea-cumpararea unei garsoniere.

Urmeaza sa cumpar o garsoniera a caror proprietari(sot si sotie) sunt plecati din tara si pentru intocmirea actelor de vanzare cumparare va veni in tara doar unul din proprietari, celalalt neputand fi prezent.
Va rog sa-mi spuneti ce acte sunt necesare pentru efectuarea in bune conditii si intr-un timp cat mai scurt a acestei tranzactii.
Va multumesc!
Viviana
Cel mai recent răspuns: Viviana Savulescu , Alte profesii 20:47, 12 Octombrie 2010
Buna seara !
Trebuie ca imobilul sa aibe cadastru si intabulare facute , trebuie sa aibe platite la zi taxele si impozitele si utilitatile , trebuie sa existe o imputernicire a celuilalt sot ptr. instrainarea imobilului .
in primul rand carte funciara, apoi certificat fiscal de la primarie si in general totul sa fie achitat la zi . daca garsoniera este pe numele celor 2 soti, ambii trebuie sa fie prezenti la incheierea contractului, sau cel care lipseste sa fie reprezentat de cineva cu o procura (in limba romana-atentie!)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort fara partaj - cadastru si intabulare - achizitionare apartament de catre fiu JohnB JohnB Buna ziua, Parintii au divortat in urma cu aprox 20 ani, dar nu au trecut printr-un partaj. In calitate de fiu doresc sa stiu ce etape trebuie sa urmez ... (vezi toată discuția)
Urgent- acte necesare precontract vanzare cumparare! multumesc cristeo cristeo Buna ziua. Ce acte sunt necesare pentru incheierea unui precontract de vanzare cumparare? Vreau sa cumpar o garsoniera, proprietarul are un contract de vanzare ... (vezi toată discuția)
Divort fara partaj bep bep Doi soti obtin in timpul casatoriei o casa, bun comun. Divorteaza dar nu fac partaj. Cine ramane proprietar pe imobil? Cum poate sa faca oricare dintre soti ... (vezi toată discuția)