avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediera colectiva
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediera colectiva

sotul lucreaza la o firma de paza in timisoara si a primit preaviz de concediere din 1 noiembrie (impreuna cu toti colegii aprox 30 ),intrebarea este el a lucrat 3 ani la aceasta firma ,are dreptul la somaj?.cand primeste lichidarea trebuie sa primesca si banii pe luna lucrata sau in 15 cand intrau normal ? are dreptul la plati compensatorii? cu ce articol trebuie sa fie decizia de lichidare si ultima ce trebuie sa semneze si ce nu
scuzati dar mai bine sa fie informat
MULTUMESC ANTICIPAT
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:31, 13 Octombrie 2010
Are dreptul la preaviz, un salariu compensator, somaj.
Felul cum va primi banii depinde de politica firmei, cel mai probabil ii va primi normal.
Trebuie sa citeasca ce semneaza, contractul trebuie desfacut cu art 65.
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.
Potrivit art.78 alin.1 din CCMN, la incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariul lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de concediere individuala lala21 lala21 Sunt in perioada de preaviz, si mi sa incheiat cu articolele 73 alin 1 conform CM si conf art. 74 alin 2 conf contr colectiv de munca pe anii 2007-2010. Oare ... (vezi toată discuția)
Concedierea colectiva sacmarean sacmarean Am lucrat la un magazin 3 persoane , am fost date tote 3 in somaj , avem dreptul la salarii compensatorii ESTE OBLIGATORIU SA LE PRIMIM sau nu.De la data ... (vezi toată discuția)
Salarii compensatorii crysstyna crysstyna Buna ziua! In urma restructurarilor la o societate comerciala s-a acordat salar compensator echivalent cu suma salariilor pe un an. Aceste salarii sunt ... (vezi toată discuția)