avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 582 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire casa si pamant
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire casa si pamant

Sunt 3 frati si au mostenit casa si pamantul (undeva la tara).Singurul baiat traieste pe acel teritoriu si el a profitat de tot.Cu ajutorul mamei si sorei(folosindu-se doar ei de pamant si tot) au crescut multe animale si economic vorbind stau foarte bine.Mama si sora ei nu au cerut nimic in schimb pentru acest gest facut.Un lucru ar fi de spus ca el are in acea curte si casa lui.Mama si sora ei au semnat cand si-a facut el casa, dar, doar pe cativa metri patrati.Dupa moarte bunicilor el si-a mai construit si alte camere. Langa noi si-a ridicat cineva o pensiune si acest unchi a devenit prieten cu acest om.eeeee....Noi mergem o data pe an acolo si acum ne ameninta ca vrea tot pamantul si din casa.Mama bineiteles ca i-a amenintat si ea cu acele camere care le-au facut abuziv.E acum ce face ... sustine ca are acte pe acele camere facute.Trebuie sa subliniez ca mama si sora ei nu au semnat nimic iar mama a ajuns la concluzia ca au facut acte false.(posibil sa-l fi ajutat acel om cu pensiunea(are relatii multe.....), care sunt foare buni prieteni pentru ca lucreaza la el si pensiunea lui este lipita de casele noastre, nefiind gard).Cum ar trebui sa procedeze mama si sora ei?Mama i-a declarat razboi!Intrebarea ar fi :Cum poate sa detina aceste acte? ? de unde le are?e posibil sa pierdem acesti metri patrati (fiind vorba de mult spatiu).Va multumesc!
Cu stima.
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:30, 14 Octombrie 2010
Consultati un avocat care se pricepe la astfel de probleme.
Sa ii aratati si actele.
N-ati mentionat ce doresc ele, ca "razboi" noua nu ne spune nimic.
Trebuie sa isi doreasca ceva: sa continue starea de indiviziune, sa se mai duca pe-acolo, sau sa termine relatia cu respectivul?
Pt ca pot solicita instantei iesirea din indiviziune, si sa se imparta tot, sa faca un gard intre fondurile respective si gata.

Daca ele cred ca el a construit abuziv, pot face reclamatie la ISC, la primarie si unde mai vad cu ochii.

Deci, ce vor?
buna ziua.
lipsesc destule informatii din speta prezentata.
de exemplu: s-a dezbatut sau nu succesiunea dupa bunicii dvs.? s-a facut iesirea din indiviziune ?
ce anume au semnat mama si matusa ? mentionati ca doar pt. cativa metri patrati ..
nu putem sa va sfatuim daca nu stim exact ce s-a intamplat, ce anume au semnat si daca s-a dezbatut sau nu succesiunea dupa bunici.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partajare teren mariolopresti mariolopresti Deci dupa decesul tatalui, mama si 3 frati am dezbatut succesiunea ce consta in :o casa si pamantul din jurul casei de 480 metri patrati si la masuratori sa ... (vezi toată discuția)
Donatie Coltea Coltea Buna ziua in urma decesului bunicilor de mama au mostenit mama si sora ei bunurile lor s-a facut succesiunea iar sora a mostenit 1/6 iar mama restul ... (vezi toată discuția)
Intrare in legalitate - casa fara autorizatie de constructie ioana1133 ioana1133 Buna seara, Va prezint urmatoarea speta: Tata a decedat cu aproape 50 de ani in urma. Nu s-a dezbatut mostenirea. Am ramas in urma lui, eu, sora mea, ... (vezi toată discuția)