avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 695 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONDUCERE SAU EXECUTIE ?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONDUCERE SAU EXECUTIE ?

Buna seara

doresc sa stiu precis, daca functia pe care o ocup este de conducere sau de executie, pentru a cunoaste exact nr de zile legal necesare la demisie

functia mea este de sef de atelier - formatie

organigrama este urmatoarea :

director locatie
director service
2 sefi ateliere mecanica si tinichigerie + resp PS + receptioneri
muncitori mecanici si tinichigii
Ultima modificare: Joi, 14 Octombrie 2010
mihaiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:38, 16 Octombrie 2010
conducere!
Art.294 C.mun. prevede ca, În sensul prezentului cod, prin salariaţi cu funcţie de conducere se înţelege administratorii-salariaţi, inclusiv preşedintele consiliului de administraţie dacă este şi salariat, directorii generali şi directorii, directorii generali adjuncţi şi directorii adjuncţi, şefii compartimentelor de muncă - divizii, departamente, secţii, ateliere, servicii, birouri -, precum şi asimilaţii lor stabiliţi potrivit legii sau prin contractele colective de muncă ori, după caz, prin regulamentul intern.

Prin urmare, functia pe care o aveti este o functie de conducere.
ok - 'ntzeles, dar haideti va rog sa pun problema altfel
demisie la 15 sau la 30 zile ?

contractul INITIAL de munca a fost SEMNAT pentru o functie inferioara ( ceva in genul receptioner sau responsabil piese de schimb ) in care se prevede EXPLICIT ca termenul pentru demisie este de 15 ZILE !!!
In timp am fost promovat pe functii ierarhice superioare, modificarile aduse contractului individual de munca fiind consemnate prin ACTE ADITIONALE ! care prevad NUMAI MODIFICARI ALE FUNCTIEI SAU ALE RETRIBUTIEI !!
In acest caz concret cum este vazuta perioada legala de demisie ?
Pentru o functie de conducere in cazul demisiei perioada de preaviz nu poate fi mai mare de 30 de zile.
Termenele de preaviz de 15, respectiv 30 de zile calendaristice, au caracter imperativ ca durată maximă, ceea ce înseamnă că părţile pot negocia o durată mai mică.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functii laurabiga laurabiga Buna ziua, ma numesc Laura, si am o nelamurire. Sotul meu este gestionar la un Centru Comercial. Si-a prezentat demisia, bineinteles cu perioada de preaviz de ... (vezi toată discuția)
Programator cu 30 zile calendaristice pentru demisie ? pm_35 pm_35 Buna ziua ! In luna decembrie 2010 am semnat un Contract individual de munca pentru functia de programator, cod 213102 conform COR, care prevede un termen ... (vezi toată discuția)
Demisie viruss4all viruss4all Buna ziua, Sunt Director de Vanzari la o firma si mi-am dat demisia conform art. 79 din Codul Muncii - Legea 53 / 2003. In contractul individual de ... (vezi toată discuția)