avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident neacordare prioritate pieton in zona ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident neacordare prioritate pieton in zona trecerii soldat cu vatamare corporala

in urma cu cateva zile am lovit un baiat de 16 ani....in zona treceri (asta inseamna la 3 m de trecere..dar am inteles k nu are mare valoare ). Am un martor pt mn si unu impotriva mea. Baiatul are glezna fracturata.....a fost operat , pus placa cu 4 suruburi. Familia lui nu are de gand sa depuna plangere si cred k ma pot intelege cu ei. Eu nu stiu ce inseamna zilele de spitalizare...si daca o sa depaseasca 60 de zile. Nu stiu daca se nuamra zilele care practic sta in spital sau zilele pana cand revine la starea initiala inaintea accidentului. Daca ma puteti ajuta cu un raspuns...sau cu un sfat...va multumesc anticipat.
Suntem juristi, nu medici.
Va sfatuiesc sa luati legatura cu medicul ortoped care l-a operat si vedeti sigur care sunt termenele intre operatii, apoi care este perioada de refacere, ingrijirile totale etc...
Nu vreau sa va sperii, dar cred ca in total va depasi cele 60 de zile.
Spun asta pentru ca art. 182 Cod penal nu spune "zile spitalizare" cum gresit s-a sugerat mai sus, asa cum a observat si dl. Gabi, ci:
"- Fapta prin care s-a pricinuit integritatii corporale sau sanatatii o vatamare care necesita pentru vindecare ingrijiri medicale mai mult de 60 de zile, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani. "
Iar partea proasta este ca varianta cu " Impacarea partilor inlatura raspunderea penala" nu mai este valabila la aceasta incadrare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Octombrie 2010
Marcel Mihalache, Avocat
daca accidentul a avut loc la distanta de 3 m de trecerea de pietoni mai este conducatorul auto vinovat de ceva ?
zilele de ingrijiri medicale se dau de catre medicul legist , dupa consultarea partii vatamate, si se tine cont de Reprezintă numărul de zile prin care se estimează în mod direct, din punct de vedere medico-legal, gravitatea unei/unor leziuni sau boli posttraumatice; stabilirea numă¬rului de zile de îngrijire medicală ţine cont de:
• criteriul diagnostic – tipul, localizarea, mărimea şi numărul leziunilor traumatice;
• criteriul terapeutic – pronostic (recuperator) - pe¬rioada de timp necesară aplicării unei terapii (medica¬mentoase, chirurgicale, recuperatorii) – în ambulator sau prin internare în spital, reclamată de leziunea traumatică respectivă;
• criteriul antecedentelor patologice – starea de sănătate anterior traumatismului suferit de victimă; „tere¬nul” pacientului/victimei ţine de vârstă, boli preexistente, stare de nutriţie, sex

este posibil , in functie de tipul fracturii sa fie necesare in jur de 60 de zile de ingrijiri medicale, nu cred ca se va depasi acest termen, totusi in orice astfel de caz pot aparea complicatii si astfel zilele de ingrijiri medicale sa se inmulteasca

am fost si eu surprins sa aflu ca 10 m inainte si 10m dupa marcajul pietonal se considera trecere de pietoni........
whiter a scris:

am fost si eu surprins sa aflu ca 10 m inainte si 10m dupa marcajul pietonal se considera trecere de pietoni........

aveti dreptate , dar oare in acest caz nu ar trebui considerata culpa comuna, totusi pietonul nu se afla pe trecere, trebuie de asemenea de vazut daca conducatorul auto putea opri la timp, cred ca numai o expertiza ar putea deslusi aceste probleme

Alte discuții în legătură

Accident, vatamare corporala din culpa, consecinte profu8 profu8 Am fost la Politie.tipa pe care am lovit-o are 7-8 zile ingrijiri medicale,si a mai facut rost de 10 zile ingrijiri cum ca stiu si eu i s-a miscat un pic ... (vezi toată discuția)
Accident la trecerea de pietoni cuppy cuppy salut,saptamana trecuta marti am accidentat o persoana la trecea de pietoni nesemaforizata.victima are ambele maini fracturate de la incheietura(una cu atela ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala ramonel ramonel cate zile de ingrijiri medicale se pot da pentru diagnosticul urmator: -Fractura incompleta corp sternal, s-a efectuat examen radiologic -TCC acut ... (vezi toată discuția)