avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1565 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident neacordare prioritate pieton in zona ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident neacordare prioritate pieton in zona trecerii soldat cu vatamare corporala

in urma cu cateva zile am lovit un baiat de 16 ani....in zona treceri (asta inseamna la 3 m de trecere..dar am inteles k nu are mare valoare ). Am un martor pt mn si unu impotriva mea. Baiatul are glezna fracturata.....a fost operat , pus placa cu 4 suruburi. Familia lui nu are de gand sa depuna plangere si cred k ma pot intelege cu ei. Eu nu stiu ce inseamna zilele de spitalizare...si daca o sa depaseasca 60 de zile. Nu stiu daca se nuamra zilele care practic sta in spital sau zilele pana cand revine la starea initiala inaintea accidentului. Daca ma puteti ajuta cu un raspuns...sau cu un sfat...va multumesc anticipat.
whiter a scris:

am fost si eu surprins sa aflu ca 10 m inainte si 10m dupa marcajul pietonal se considera trecere de pietoni........

stiti in baza carei legi ? Sau e folclor doar ?
Fiindca cei de la politia rutiera abuzeaza de "necunoasterea legii de catre conducatori" si pun motive aiurea sio nelegale
nu am citit asta in baza unei legi anume. asha mi s-a zis de la politia rutiera, ca marcajul pietonal nu are o dimensiune standard , depinde de zona , numarul de benzi etc. Si cred ca ar putea fi considerata culpa comuna deoarece accidentul s-a produs lateral ......practic pietonul s-a izbit din alergare de portiera dreapta fatza .
Sunt aberatii! Si nu e nicio culpa comuna aici, e doar vina pietonului daca el a fugit si ti-a intrat in masina, in lateral.

Daca nu esti in stare sa te iei in gura(civilizat) cu politistii ia-ti urgent un avocat ca nu ai nicio vina!!!
mmem a scris:

Sunt aberatii! Si nu e nicio culpa comuna aici, e doar vina pietonului daca el a fugit si ti-a intrat in masina, in lateral.

Daca nu esti in stare sa te iei in gura(civilizat) cu politistii ia-ti urgent un avocat ca nu ai nicio vina!!!

exact asa am patit eu pietonul a fugit si s-a lovit de usa laterala spate stanga, dar fiind cam la 10m de trecere politia a stabilit culpa comuna, marturisesc ca am citit OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, si nu vad nici eu nicaieri treaba asta cu distanta de 5m , 10m fata de trecere
mmem a scris:

daca accidentul a avut loc la distanta de 3 m de trecerea de pietoni mai este conducatorul auto vinovat de ceva ?

La intrebarea aceasta poate raspunde doar o expertiza de stabilire a dinamicii producerii accidentului ,corborata cu celalalte probe care vor fi administrate.
Astfel de intrebari,puse in mod generic,nu pot atrage dupa sine decat raspunsuri generice,care nu va sunt de mare folos in situatia dvs.

Alte discuții în legătură

Accident, vatamare corporala din culpa, consecinte profu8 profu8 Am fost la Politie.tipa pe care am lovit-o are 7-8 zile ingrijiri medicale,si a mai facut rost de 10 zile ingrijiri cum ca stiu si eu i s-a miscat un pic ... (vezi toată discuția)
Accident la trecerea de pietoni cuppy cuppy salut,saptamana trecuta marti am accidentat o persoana la trecea de pietoni nesemaforizata.victima are ambele maini fracturate de la incheietura(una cu atela ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala ramonel ramonel cate zile de ingrijiri medicale se pot da pentru diagnosticul urmator: -Fractura incompleta corp sternal, s-a efectuat examen radiologic -TCC acut ... (vezi toată discuția)