r.gabi a scris:
mmem a scris:
daca accidentul a avut loc la distanta de 3 m de trecerea de pietoni mai este conducatorul auto vinovat de ceva ?
La intrebarea aceasta poate raspunde doar o expertiza de stabilire a dinamicii producerii accidentului ,corborata cu celalalte probe care vor fi administrate.
Astfel de intrebari,puse in mod generic,nu pot atrage dupa sine decat raspunsuri generice,care nu va sunt de mare folos in situatia dvs.
deoarece nu exista in lege niciunde stipulat ca un conducator auto este vinovat de vatamare corporala in zona unei treceri de pietoni (daca exista asa ceva in lege si nu stiu eu atunci nu mai are rost nimic din ceea ce scriu acum, insa eu nu am cunostinta de asa ceva), pentru ca pietonul a fugit si a intrat in partea laterala a masinii, adica pietonul a lovit masina si nu masina a fost cea care l-a lovit pe pieton, in afara zonei de trecere de pietoni, nu vad rostul unei expertize, vad doar rostul unei actiuni in instanta a politistilor, in cazul in care ar da culpa comuna sau l-ar invinovati pe conducator, pentru abuz in serviciu si neaplicarea legii. Doar pe baza legii poti invinovati un om sau altul, nu ?!