avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident neacordare prioritate pieton in zona ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident neacordare prioritate pieton in zona trecerii soldat cu vatamare corporala

in urma cu cateva zile am lovit un baiat de 16 ani....in zona treceri (asta inseamna la 3 m de trecere..dar am inteles k nu are mare valoare ). Am un martor pt mn si unu impotriva mea. Baiatul are glezna fracturata.....a fost operat , pus placa cu 4 suruburi. Familia lui nu are de gand sa depuna plangere si cred k ma pot intelege cu ei. Eu nu stiu ce inseamna zilele de spitalizare...si daca o sa depaseasca 60 de zile. Nu stiu daca se nuamra zilele care practic sta in spital sau zilele pana cand revine la starea initiala inaintea accidentului. Daca ma puteti ajuta cu un raspuns...sau cu un sfat...va multumesc anticipat.
r.gabi a scris:

mmem a scris:

daca accidentul a avut loc la distanta de 3 m de trecerea de pietoni mai este conducatorul auto vinovat de ceva ?

La intrebarea aceasta poate raspunde doar o expertiza de stabilire a dinamicii producerii accidentului ,corborata cu celalalte probe care vor fi administrate.
Astfel de intrebari,puse in mod generic,nu pot atrage dupa sine decat raspunsuri generice,care nu va sunt de mare folos in situatia dvs.

deoarece nu exista in lege niciunde stipulat ca un conducator auto este vinovat de vatamare corporala in zona unei treceri de pietoni (daca exista asa ceva in lege si nu stiu eu atunci nu mai are rost nimic din ceea ce scriu acum, insa eu nu am cunostinta de asa ceva), pentru ca pietonul a fugit si a intrat in partea laterala a masinii, adica pietonul a lovit masina si nu masina a fost cea care l-a lovit pe pieton, in afara zonei de trecere de pietoni, nu vad rostul unei expertize, vad doar rostul unei actiuni in instanta a politistilor, in cazul in care ar da culpa comuna sau l-ar invinovati pe conducator, pentru abuz in serviciu si neaplicarea legii. Doar pe baza legii poti invinovati un om sau altul, nu ?!
Rostul expertizei este acela de a verifica in mod stintific,de catre un om de specialitate,veridicitatea afirmatiilor/apararilor dvs dvs.
Pana afirmatia dvs cu privire la pietonul care a traversat la 3 m de autovehicul,va fi dovedita cu probe,acte,martori,masuratori,constatare,expertiza,aceasta ramane o simpla afirmatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident, vatamare corporala din culpa, consecinte profu8 profu8 Am fost la Politie.tipa pe care am lovit-o are 7-8 zile ingrijiri medicale,si a mai facut rost de 10 zile ingrijiri cum ca stiu si eu i s-a miscat un pic ... (vezi toată discuția)
Accident la trecerea de pietoni cuppy cuppy salut,saptamana trecuta marti am accidentat o persoana la trecea de pietoni nesemaforizata.victima are ambele maini fracturate de la incheietura(una cu atela ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala ramonel ramonel cate zile de ingrijiri medicale se pot da pentru diagnosticul urmator: -Fractura incompleta corp sternal, s-a efectuat examen radiologic -TCC acut ... (vezi toată discuția)