avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... DIVORT CU MINORI
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

DIVORT CU MINORI

Buna ziua. Am si eu o problema spinoasa. Sotul meu a luat copilul de acasa si l-a dus la parintii lui, de unde este dus si luat de la scoala in fiecare zi. Considera ca eu sunt un pericol pentru copil si de aceea l-a luat de acasa.
Sotul meu a depus cerere de divort acum 2 zile. Eu am avut o incercare de suicid din cauza problemelor de acasa certuri si violenta fizica, drept pentru care am clacat si am facut o greseala imensa, pe care o regret enorm. Am stat 2 saptamani in spital pentru depresie majora, iar acum sunt foarte bine. Nu ma lasa sa duc copilul la scoala, sa il iau de la scoala. Abia l-a adus acum in weekend acasa pentru ca i-am cerut eu.
Vreau sa stiu ce trebuie sa fac pentru a rezolva aceasta problema, pentru ca nu mi se pare corect ca pana la divort copilul sa stea in alta parte decat acasa la el. Acum 3 luni socrul meu si-a lovit sotia destul de rau cauzandu-i probleme la coloana si avand nevoie de tratament medicamentos. Soacra mea nu a depus plangere la politie. Nu cred ca este corect din partea sotului meu ceea ce face. A montat copilul impotriva mea, i-a spus numai minciuni.
Va rog frumos sa imi spuneti daca trebuie sa ma adresez Asistentei Sociale sau Autoritatii Tutelare pentru rezolvarea problemei.
Ma intereseaza un raspuns foarte rapid.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ioana71 , utilizator 14:03, 21 Octombrie 2010
Buna seara. Sotul meu a introdus actiunea de divort in data de 18.10.2010, primul termen fiind in data de 19 ianuarie 2011. In ce conditii poate socrul meu sa ma dea afara din casa, aceasta fiind pe numele lui? Sotul meu mi-a cerut chirie de 300 euro plus cheltuielile din casa, incepand cu data de 05.11.2010, stiind bine ca nu am acesti bani ca sa raman in casa. M-a amenintat ca in data de 06.11.2010 va veni socrul meu si ma va da afara din casa. In ce conditii poate sa faca acest lucru, avand in vedere ca am buletinul la aceasta adresa unde locuiesc in prezent cu sotul meu. Este legal ca soțul meu sa imi ceara chirie? Cat despre copil mi-a comunicat ca mi-l aduce acasa atunci cand o sa pot sa il intretin, el avand salariul dublu fata de mine, ii face toate poftele copilului, inclusiv poftele mai scumpe, stiind ca eu nu pot tine pasul cu el. L-am intrebat cum va avea el grija de copil, avand in vedere ca lucreaza in 2 schimburi si, daca instanta ii da lui copilul, trebuie sa aiba grija de el nu sa angajeze pe cineva. Mi-a dat un raspuns ca o sa vad la prima infatisare. Se poate face recurs pentru nerespectarea sentintei judecatoresti?
Va rog din suflet sa imi dati si mie un raspuns la problemele mele.
Multumesc anticipat pentru raspuns/uri.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Octombrie 2010
ioana71, utilizator
Daca imobilul in care locuiti este proprietatea socrului dvs. acesta va poate evacua doar in baza unei hotarari definitive si irevocabile in evacuare promovata de proprietarul sau proprietarii imobilului.
Pana la acel moment avand in vedere ca aveti adresa in ci in acel imobil, aveti drept de folosinta al acestuia.
Orice hotarare poate fi atacta in conditiile legii daca este netemeinica si nelegala.
Pentru nerespecatarea unei hotarari judecatoresti sunt alte posibilitati in functie de situatie.
Va multumesc inca o data pentru raspuns. Socrul meu mi-a comunicat, prin sotul meu, ca este de acord si cu chemarea la poliție, cu amenda si chiar cu inchisoarea, daca se pune problema, numai ca sa ma dea pe mine afara si sa ramana sotul meu cu copilul, chiar daca prima infatisare de divort este pe 19.01.2011. Cat despre cei 300 euro pentru chiria ceruta de sotul meu eu nu ii am si pe asta se bazeaza si sotul meu ca nu o sa pot sa ii platesc si voi fi nevoita sa plec de acasa, cu voia sau fara voia mea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sa imi iau copilul acasa. ioana71 ioana71 Buna ziua. Am o mare intrebare: sotul meu a luat fetita de o luna de zile si a dus-o la mama lui. Eu nu o vad decat in weekend. Vreau sa imi iau fetita la ... (vezi toată discuția)
Partaj ioana71 ioana71 Buna ziua. Va rog din suflet sa imi spuneti si mie cum se face un partaj cand 80% din mobila din casa, electrocasnice si electronice sunt ale mele castigate la ... (vezi toată discuția)
Ordonanta presedintiala ma ajuta cu ceva? ioana71 ioana71 Buna ziua, am o problema. Sunt in divort cu sotul si de de acum o luna a luat copilul de acasa si l-a dus la socrii mei. Nu mi-a adus copilul sa il vad decat ... (vezi toată discuția)