Cat de legal este:
1. sa se aplice sigilii suplimentare pe repartitoarele de caldura care au deja un sistem de siguranta din fabricatie?
2. in caz de deteriorare a acestora sa se perceapa sume de penalizare de catre firma care le-a comercializat si face calculele lunare ?
Aceste echipamente sunt in proprietatea celor care le folosesc, iar contractul cu firma care le-a comercializat presupune doar calculele aferente consumului de caldura.
Nu pare un abuz ca o firma care presteaza servicii de calcul a consumului sa sigileze o proprietate si sa aplice si "amenzi" daca se deterioreaza acest "sigiliu"(o folie autocolanta in cazul de fata)?
Sigiliile suplimentare sunt cerute firmei probabil de asociatia dv. pentru evitarea desprinderii acestora de pe calorifere in scopul furtului de caldura....
Si apometrele sunt proprietate privata, dar si ele sunt sigilate .....
Nu e sigiliu pe proprietate, ci pe informatia data de proprietate.
"Amenda" trebuie sa fie a asociatiei dv., nu a firmei.
Si repartitoarele au sigilii de la producator ca un echivalent al celor de la apometre. Eu am mentionat aplicarea unor "sigilii" suplimentare (folie autocolanta) care se pot deteriora foarte usor. Pentru aplicarea unui alt "sigiliu" firma percepe o "penalizare". Pare mai curand un pretext pentru generarea de noi venituri pentru firma care face calculele de caldura, decat diminuarea fraudelor.
Intrebarea mea era daca exista o baza legala ca o sociatate care face calculele de consum la caldura sa aplice sigilii proprii, suplimentare celor existente din fabricatie si sa "amendeze" deteriorarea acestora.
Contractul dintre asociatie si firma se rezuma la efectuarea calculelor aferente caldurii.
Daca aveti atatea indoieli si nu va pot lamuri asupra sigiliilor si a cui e amenda....puteti intreba pe presedintele asociatiei ce se intampla cu sigiliul suplimentar si ce e cu amenda nespecificata in niciun contract.
Sa stiti ca peste tot repartitoarele sunt proprietate individuala pentru ca au fost cumparate de proprietari, dar numai aparatul.
Softul este al firmei care vi le-a montat si care va calculeaza caldura.
Administratora
ortenzia
Buna Ziua,
Am nevoie de un sfat, va rog sa ma ajutati.
M-am mutat in septembrie intr-un apartament. Pe fiecare calorifer erau montate repartitoare. Fiind ... (vezi toată discuția)