avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... valoare intretinere
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

valoare intretinere

Buna ziua,am o mare nelamurire la modul in care se calculeaza intretinerea la mama mea.
Administratorul si nici alta persoana imputernicita nu citesc apometrele si nici repartitoarele in apartamente.Administratorul simuleaza citirea apometrelor si noteaza intr-un tabel date care nu au legatura cu realitatea.
Referitor la repartitoare administratorul a raspuns ca citirea se face la subsol pe coloan de cei care si factureaza..Dar la mama reiese cel mai mare consum de pe coloana,desi repartitoarele nu functioneaza toate si nici la putere maxima.
Cum e posibil sa faca astfel de calcul?
Care sunt demersurile legale pe care trebuie sa le intreprind pt a solutiona aceasta situatie?

Cel mai recent răspuns: puicanila , utilizator 08:50, 5 Februarie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Referitor la repartitoare administratorul a raspuns ca citirea se face la subsol pe coloan de cei care si factureaza..Dar la mama reiese cel mai mare consum de pe coloana,desi repartitoarele nu functioneaza toate si nici la putere maxima.
Cum e posibil sa faca astfel de calcul?

Inseamna ca sunt repartitoare cu citire radio, care sunt citite si interpretatate de catre firma care si calculeaza si repartizeaza factura emisa de furnizorul de caldura, acestia vin cu un aparat special care citeste toate repartitoarele montate in condominiu in acelasi timp, daca exista vecini cumsecade care tin repartitoarele pe balcon la racoare, acestea arata consum zero, iar caldura folosita de acele apartamente este suportata de cei care sunt cinstiti (este caz real, intalnit de mine la noi in condominiu).
Trebuie sa va adresati cu o cerere presedintelui asociatiei, sa il rugati sa formeze o comisie de minim 2 persoane care sa verifice toate apometrele din condominiu, daca acestea sunt legate corespunzator, daca masinile de spalat nu sunt inslalate inaintea apometrului, daca garniturile de la bazinele de WC nu sunt defecte, daca apometrele functioneaza si nu sunt blocate, daca au sigiliu de siguranta (sunt apometre care se detaseaza cadranul prin ruperea sigiliului si montarea acestuia doar cand sunt controale), iar cu aceasta ocazie sa verifice daca repartitoarele sunt pozitionate bine, iar eventual sa cereti firmei care le-a montat sa aplice sigilii pe fiecare repartitor.
Multumesc pt sfaturi!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Administratora ortenzia ortenzia Buna Ziua, Am nevoie de un sfat, va rog sa ma ajutati. M-am mutat in septembrie intr-un apartament. Pe fiecare calorifer erau montate repartitoare. Fiind ... (vezi toată discuția)
Contoare de apa rece cu aceeasi firma ca la apa calda? Frizeru Frizeru Exista vreo reglementare sau recomandare care sa ne oblige sa montam contoarele cu apa rece cu acceasi firma cu care am montat si pe cele de apa calda? Suntem ... (vezi toată discuția)
Sigilii pe...proprietate??? luca luca luca luca Buna ziua! Cat de legal este: 1. sa se aplice sigilii suplimentare pe repartitoarele de caldura care au deja un sistem de siguranta din fabricatie? 2. in ... (vezi toată discuția)