Cat de legal este:
1. sa se aplice sigilii suplimentare pe repartitoarele de caldura care au deja un sistem de siguranta din fabricatie?
2. in caz de deteriorare a acestora sa se perceapa sume de penalizare de catre firma care le-a comercializat si face calculele lunare ?
Aceste echipamente sunt in proprietatea celor care le folosesc, iar contractul cu firma care le-a comercializat presupune doar calculele aferente consumului de caldura.
Nu pare un abuz ca o firma care presteaza servicii de calcul a consumului sa sigileze o proprietate si sa aplice si "amenzi" daca se deterioreaza acest "sigiliu"(o folie autocolanta in cazul de fata)?
Sincer, nu vad nici o legatura intre soft-ul aparatului sau cel contabil folosit pentru calcule si relatia comerciala asociatie, firma!!!
Firma a comercializat niste aparate. Pentru a genera niste castiguri post vanzare, face si calculele lunare la caldura. Este o "contabilitate" punctuala platita separat, pe care o poate face oricine altcineva dupa perioada minima prevazuta in contractul initial de achizitie al repartitoarelor. De aici si nedumerirea mea referitoare la "dreptul" firmei de a introduce "sigilii" si "amenzi"???
Aparatul are "soft" de la producator si nu poate functiona fara, pentru ca ar fi o "cutie goala"!!! Imaginati-va ca ati cumparat un telefon mobil fara soft...ar mai putea fi folosit ca telefon???
Din pacate, nu m-am lamurit asupra acoperirii juridice a acestei actiuni si pare un abuz cu scop comercial, mascat de justificarea cu "furtul de caldura"!!!
Administratora
ortenzia
Buna Ziua,
Am nevoie de un sfat, va rog sa ma ajutati.
M-am mutat in septembrie intr-un apartament. Pe fiecare calorifer erau montate repartitoare. Fiind ... (vezi toată discuția)