avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... test alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

test alcoolemie

Am si eu o nelamurile. Daca sunt oprita in trafic am obligatia de a efectua testul de alcoolemie sau ramane la latitudinea mea sa aleg? Voi fi sanctionata sau nu daca refuz?
Daca refuzi testul cu aparatul etilotest, obligatoriu se va efectua testul de sange la spital. Ulterior, daca s-a dovedit existenta alcoolului in sange, refuzul supunerii la test se consemneaza de catre organele de ancheta.
Testul cu etilotestul se face in cazul unui accident,cand sunteti oprit de politie si aveti halena alcoolica sau dati semne ca ati fi consumat alcool si in cazul controalelor facute de politi in vederea prinderii persoanelor care conduc un autovehocul in stare de ebrietate sau sub influenta bautuilor alcoolice.Refuzul testarii alcoolemiei din aerul expirat si testarii alcoolemiei din sange duce la dosar penal.
Conform art.87(5) din OUG nr.195/2002,refuzul recoltarii probelor biologice se sanctioneaza cu inchisoarea de la 2 ani la 7 ani.
Dar daca aveti permis,cred ca trebuia sa cunoasteti macar niste lucruri de baza.
Cred eu ca este bine sa mai "rasfoiti",cand aveti timp,legislatia rutiera

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conducere sub influenta alcoolului - refuz etilotest, efectuarea probei biologice robert1991 robert1991 Pe 30.12 .2012 am fost oprit de politia locala ,fiind suspect pentru consum de alcool care a chemat politia rutiera pentru a mi se prelua probe .Am refuzat ... (vezi toată discuția)
Este refuzul etilotestului ilegal, dacă se acceptă cel de sânge? altcineva1 altcineva1 Este refuzul etilotestului în sine ilegal, dacă se acceptă prelevarea testelor biologice? Pentru a preveni răspunsuri de genul \"De ce ai refuzat. Nu ... (vezi toată discuția)
Refuzul biciclistului de a se supune recoltarii de probe biologice (alcool) ionpopescu1956 ionpopescu1956 Buna ziua, In primul rand aceasta este o intrebare care ma intereseaza ca speta juridica, si in niciun caz nu incurajez consumul de alcool cand se conduce ... (vezi toată discuția)