avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce trebuie sa faca girantii intr-o asemenea situatie?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce trebuie sa faca girantii intr-o asemenea situatie?

Avem un apartament ipotecat prin banca iar noi suntem in divort. Ce se intampla in momentul in care ratele vor fi in imposibilitatea de plata de catre noi proprietarii? Banca probabil va scoate la vanzare apartamentul, insa daca ea nu isi acopera intreaga suma ce constituie acel credit, asta presupune sa ni se fixeze rate ulterioare de plata pentru suma ramasa neachitata? In acest stadiu girantii mai au vreun rol, sau in ce situatie pot fi afectati acestia?
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 22:46, 17 Octombrie 2010
Astept raspuns si va multumesc anticipat!
veti fi buni de plata atat dvs cat si girantii pana la acoperirea sumei.
daca in urma vanzarii apartamentului mai ramane o suma destul de mica de platit atunci aveti fiecare posibilitatea unei refinantari pe credite mai mici dar pe termen lung ,cu rate mai mici si fara ipoteca si in asa fel scapa si girantii actuali.
succes
Care noi proprietari?
Daca se ajunge la executare silita si creditorul nu se indestuleaza din vanzarea imobilului va urmari debitorii principali, apoi pe "giranti", care vor avea actiune in regres impotriva debitorilor principali.
De principiu nu scapati de plata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Credit de nevoi cu ipoteca vianora vianora AM luat un credit de nevoi cu ipoteca .Ipoteca a fos pusa pe unul din apartamentele mamei mele( ea fiind garant) in caz de neplata creditului din moive de ... (vezi toată discuția)
Executare silita apartament la un pret foarte mic zograffi zograffi buna ziua, am un credit la o banca, cu ipoteca de rang 1 si 2, cu ratele la zi. intre timp am facut un card de credit la o alta banca si nu am mai putut ... (vezi toată discuția)
Recuperarea apartamentului luat de banca deliachiuzbaian deliachiuzbaian Am luat un credit pe care l-am impartit in 1/2 cu o prietena si pentru care a pus ipoteca apartamentul parintii acesteia. Eu si sotul suntem cei care am semnat ... (vezi toată discuția)