Pai... face si infiintari, nu numai modificari...
Intereseaza, ca actele alea stau sub semnul intrebarii: daca persoana asta functioneaza ilegal, oare stie intocmi actele mele legal? :-/
Ma rog, tu ai dreptate, andreea, ca daca s-ar gandi romanul la respectarea legilor si sa-si apere cat mai bine interesele...
Se intalnesc, in practica, foarte multe persoane care aveau procura notariala pentru a face ceva.
Raman la parerea ca ar trebui mult mai bine reglementata activitatea juridica.
Stimate elis, pefect de acord.
Dupa parerea mea, sunt foarte multe zone gri in felul in care este reglementat si transpus in practica modul de prestare a serviciilor juridice. Oricate legi mai mult sau mai putin savante dam, adevarul este ca, de la ORC din Buc pana la sat, intalnesti o puzderie de personane, care fara nici o pregatire formala dau sfaturi, intocmesc acte si reprezinta in fata organelor jurisdictionale...si daca ceea ce au promis si pt ce au luat bani nu iese...statul este de vina, judecatorul este corupt, traim intr-o tzara de kk etc. da lasa oameni fara bani. Nu putem avea un politzai langa fiecare om nu?
Pe langa asta, din pacate actul juridic in sine ( de genul inmatricularii SRLurilor sau asemenea) cade in derizoriu, in ideea in care de la intocmirea unor acte juridice devine completare de formulare fara ca subiectul sa realizeze macar ce anume implicatii comporta, el stie numa ca vrea SRL.
Acuma, sa nu se intelegaga ca militez pt. restrangerea liberului acces la institutii sau la restrangerea dr de petitionare, dar nici nu se poate ca fiecare electrician ratat sa "intermedieze"acte la ORC - nu am nimic cu ei, fff rar ajung la ORC, deci nu traiesc din asta, este doar o chestiune de principiu.
In final se pune problema protectiei oferite consumatorului de servicii si posibilitatii tragerii la raspundere a prestatorului, ca oricum este la moda subiectul.
Parerea mea.....:D
Pai, de acord, stiu si eu asta, elis, da' vorbeam de un caz anume cand omul ne zicea ca are societate si ca e ok, chiar in fata colegiului... atunci, evident, daca se simte atat de legal, te astepti sa reprezinte in baza unor acte din cadrul societatii pe acei clienti, nu sa mearga dupa procura la notar...
Dar probabil ca nici nu a inteles ca anume intrebam persoana in cauza, odata ce nu cunostea ca functioneaza ilegal... Si nici nu o interesa posibilitatea sa raspunda pentru asta...
Sa fim seriosi. Sunt multi"electricieni" care-si fac singuri singurei actele( le copie de la altii spre ex) si se duc pe la RC sa le depuna fara sa stie ce vor ei sau cei care le-au solicitat serviciile.Dar sunt si consilieri juridici, intr-adevar, care pe langa CIM au si SC-uri cu fostul 7414 acum cu 7022 si 7487dus in 8299 care stiu si fac foarte bine dosarele pt RC cu tot ce tr sa cuprinda(aditionale, hotarari, constitutive, cereri, declaratii). Pt reprezentare merg la notar si fac procura.Asta e...