avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... pfa cod caen 7022-jurisconsult
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

pfa cod caen 7022-jurisconsult

Sunt licentiat in drept, nu sunt inregistrat in Colegiul Consilierilor juridici, am CIM ca jurisconsult, am si PFA cu aceeasi societate, tot ca jurisconsult. PFA-ul este inregistrat cu cod CAEN 7022 (consultanta afaceri si management - cu exceptia activitatilor reglementate de L514/2003 si L51/95).
Intrebarea este: Pot factura pe baza acestui contract de prestari servicii, in care este specificat ca sunt jurisconsult, desi acest termen apare in COR si in momentul actual nu mai este reglementat de nicio lege (a disparut odata cu abrogarea Decret 143/1955)?
In cazul in care raspunsul este negativ, ce baza legala pot invoca in vederea schimbarii contractului?
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: aj , utilizator 15:55, 20 August 2010
Serviciile juridice nu pot fi prestate decat de catre avocati sau de catre consilierii juridici pt angajatorii acestora- in baza CIM;
Nu poti presta pe un PFA sau SRL activitati juridice- e ilegal;
Nu poti factura activitati juridice;
Pe acel pfa poti factura prestari servicii de alta natura;
Nu conteaza ca in CIM esti inregistrat juristconsult este asimilat termenul celui de consilier juridic-se pot face modificarile corespunzatoare oricand .
Multumesc pt.raspuns.
Numai ca, societatea nu intelege ca eu nu pot presta activitati juridice cu acest cod CAEN si se incapataneaza sa incheie contractul de PFA cu jurisconsult. Imi invoca faptul ca acolo unde legea nu interzice, inseamna ca e permis (termenul/profesia de jurisconsult nefiind reglementat/a de nicio lege - 514/2003 si D 143/1955).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Diferenta dintre consilier juridic si juristconsult claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Sunt coduri cor diferite pentru cele doua denumiri. Care este diferenta, poti fi angajat la un srl pe fiecare din aceste pozitii cu cim, conteaza daca nu ... (vezi toată discuția)
Vechime ca jurisconsult Monica elena Monica elena am terminat facultatea de drept si lucrez de trei ani ca si jurist consult.nu stiu daca incadrarea mea este corecta.stiu ca dupa o perioada poti deveni avocat ... (vezi toată discuția)
Consilieri juridici vs jurisconsulti? Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Care este diferenta dintre un consilier juridic si un jurisconsult? Jurisconsultii in ce lege au reglementata functia si cu ce se ocupa? (vezi toată discuția)