avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... mostenire copii nelegitimi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

mostenire copii nelegitimi

Ce drepturi de mostenire au copiii nelegitimi (dinafara casatoriei, dar recunoscuti), avind in vedere ca partajul bunurilor comune dintre mine si sotul meu (inca nu s-a inaintat divortul), a fost facut cu 10 ani in urma, la aparitia acestor copii, in vederea evitarii instrainarii bunurilor ? Hotarirea a fost definitiva. In ce masura poate mama copiilor (sau copiii, la majorat) sa atace acel partajul sau sa deschida partaj succesoral pe aceste bunuri (in caz de deces al sotului meu si tatal lor sau pe timpul vietii), si pe alte bunuri facute ulterior sau chiar pe bunuri si venituri de firme. Mai exact ce drepturi au acesti copii ? Este iminenta introducerea actiunii de divort dintre mine si sotul meu, precum si casatoria cu concubina- mama copiilor.
Multumesc pentru asteptatele informatii.
Ultima modificare: Luni, 18 Octombrie 2010
SVD, utilizator
Cel mai recent răspuns: SVD , utilizator 09:58, 21 Octombrie 2010
Multumesc frumos. Multumesc si pentru efortul dvs. de a-mi da raspunsul la acea ora.
In masa partajabila intra si bunurile si veniturile din firma ? N-am facut investigatii despre bunurile din concubinaj. Exista modalitate legala de a le stabili ? Multumesc inca o data.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire irinafil irinafil cum se dezbate mostenirea dupa tatal meu in cazul urmator: -- din prima casatorie a tatalui meu au rezultat doi copii, fosta sotie a decedat, acum copiii sunt ... (vezi toată discuția)
Mostenire jaguar26iunie79 jaguar26iunie79 Buna ziua!Am o nelamurire in cazul unei mosteniri si as vrea sa stiu urmatoarele:daca sunt singur la parinti si ai mei sunt despartiti de ceva vreme,mama fiind ... (vezi toată discuția)
Mostenirea copiilor nelegitimi Elena59 Elena59 Buna ziua! Spuneti-mi, va rog, care este cota mostenirii legale pe care sotul supravietuitor o primeste dupa decesul sotiei(celuilalt sot)? Situatia (speta) ... (vezi toată discuția)