avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1678 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... DESPRE MEDIERE - litigiu de munca
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

DESPRE MEDIERE - litigiu de munca

Doresc sa aflu urmatorul lucru: daca s-a pronuntat deja o hotarare intr-un litigiu de munca, se mai poate apela la un mediator pentru a nu se ajunge la recurs ? Nu am stiut cand am deschis procesul ca pot apela la un mediator iar acum , dupa 4 termene mi s-a respins cererea ca nefondata si nu sunt inca hotarat daca sa fac sau nu recurs. Multumesc de ajutor :)
Pisi Mia a scris:

Cata vreme mai exista o cale de atac, procesul nu este finalizat :)


Tocmai asta vreau sa evit . Nu vreau sa declar recurs, vreau sa ne intelegem in continuare pe cale amiabila! Pot angaja un mediator care sa aduca angajatorul la masa discutiilor inainte sa treaca termenul in care pot declara recurs? Ultimul termen in dosar a fost pe 06.10.2010 dar sentinta nu a fost inca redactata iar termenul de recurs din cate stiu este de 5 zile de la data cand voi primi sentinta ... Multumesc !:)
Ultima modificare: Marți, 19 Octombrie 2010
actb, utilizator
Da, puteti incheia contract cu un mediator autorizat, iar daca va comunica intre timp si sentinta, puteti face o nota de sedinta in care sa aduceti la cunostinta intantei ca ati apelat la un mediator autorizat, motiv pentru care procesul se va suspenda, pana la solutionarea medierii.
Ultima modificare: Marți, 19 Octombrie 2010
Pisi Mia, utilizator
Se poate suspenda un proces chiar si in aceasta faza, cand s-a pronuntat o hotarare si ar trebui sa declar recurs??? :O

Si cui trebuie sa fac cunoscut faptul ca am apelat la mediator, daca ma hotarasc sa fac asta ? Tribunalulului care a pronuntat hotararea sau Curtii de Apel unde ar fi trebuit sa declar recurs? :sorry:
Art. 61 din Legea 192/2006: la inchiderea procedurii de mediere, mediatorul este obligat, in toate cazurile, sa informeze in scris instanta de judecata daca partile au ajuns sau nu la o intelegere in urma procesului de mediere.

Art. 62: pentru desfasurarea procedurii de mediere, judecarea cauzelor civile de catre instantele judecatoresti sau arbitrale va fi suspendata la cererea partilor, in cond prev de art. 242 alin. 1 pct. 1 din Cpc.

Mai multe puteti citi in Legea sus mentionata. ;)
Nu mizati pe faptul ca angajatorul va accepta medierea, mai ales ca exista o sentinta favorabila lui. In aceasta situatie medierea nici nu va avea loc.S-ar putea ca singura varianta sa fie recursul si pentru a avea sanse ar fi recomandabil sa apelati la serviciile unui avocat.

Alte discuții în legătură

Intelegere pe cale "amiabila" - cum se procedeaza? koeni koeni Buna ziua! Va rog ajutor sau sfaturi in urmatoarea problema: Suntem intr-un process de succesiune/partaj/iesire de indiviziune din 2005. Pe fond sentinta a ... (vezi toată discuția)
Urgent : cerere privind suspendarea executarii sentintei atti atti Impotriva unei sentinte de insolventa (procedura simplificata) am inaintat recurs la Curtea de Apel DAR pana la solutionarea recursului,nu pot sa ma achit ... (vezi toată discuția)
Daca am rezolvat prin mediere si s-a incheiat procesul ma mai tem de apel si recurs? mieluu mieluu am rezolvat la prima instanta prin mediere un caz de iesire din indiviziune.adica am mers ambele parti am declarat ca sintem de acord cu ce am scris in acordul ... (vezi toată discuția)