avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 920 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... procedura pentru cumpararea unui teren intravilan
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

procedura pentru cumpararea unui teren intravilan

Buna ziua,

As dori va rog sa ma ajutati cu cateva informatii referitoare la cumpararea unui teren.
Care este procedura si ce acte ar trebui sa aiba vanzatorul unui teren intravilan, pentru a fi totul in regula , fara surprize ulterioare pentru cumparator ?
Mentionez ca terenul este intravilan si a apartinut mamei celui care vrea sa vanda...terenul revenindu-i prin impartire ''verbala'' cu fratele acestuia - el mostenind ceea ce a ramas de la mama, iar fratele mostenind ceea ce a ramas de la tatal lor.

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 13:20, 19 Octombrie 2010
Vanzatorul trebuie sa aiba act de identitate.... NOTARUL trebuie sa scoata un Extras CF de autentificare! Si teoretic notarul va garanteaza ca tranzactia este in regula...

Dar!!! ar trebui sa stiti:
- ideal e ca vanzatorul sa fie proprietar in cota de 1/1 parte ( se poate verifica printr-un extras CF de informare)
- ideal este sa cumparati un imobil "intreg" si NU jumate sau o cota parte.
-ideal ar fi ca terenul sa aiba atribuit numar cadastral!.
-ideal ar fi sa solicitati un PAD (plan realizat de topograf cu viza cadastrului) de la proprietar sau OCPI in care contine distante metrice pe laturi( verificabile cu o ruleta)
-ideal ar fi sa solicitati un certificat de urbanism pentru terenul in cauza!!! de la Primarie( este intravilan, dar e posibil sa nu fie construibil!!!)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumparare casa KCRISTA KCRISTA Doresc sa imi cumpar o casa cu teren in judetul Calarasi? Ce trebuie sa stiu? (vezi toată discuția)
Intabulare si cadastru - copii legalizate si utilizarea lor... ContSters227521 ContSters227521 Buna ziua, Am contractul de proprietate dar nu am intabularea si cadastrul (le-am pierdut)... #-o si nu stiu unde si cui sa ma adresez pentru a le obtine... ... (vezi toată discuția)
Cumparare pamant andreisuciu73 andreisuciu73 buna tuturor.as vrea sa stiu la cumpararea unui teren care in cartea funciara ii trecut ca si teren arabil,cu suprafata de 650m cat m ar costa toate taxele la ... (vezi toată discuția)