avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... plangere vecin+politie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

plangere vecin+politie

buna ziua.
am un gater unde se debiteaza bustean.
un vecin cu probleme a depus plangere la politie cum ca este deranjat de zgomotul produs de activitate.
am fost chemat la politie si mi s a spus sa incetez activitatea, sa mut gaterul, si deasemenea ca maine dimineata sa ma prezint la politie cu toate actele, respectiv avize, facturi, autorizatie de mediu etc.
are drept politia sa mi ceara astfel de documente doar pe baza unei plangeri contraventionale?
Cel mai recent răspuns: Consultant Covasna , Consultant credite si finantari 17:47, 19 Octombrie 2010
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da,politia ,cu scopul lamuririi aspectelor sesizate ,are autoritatea si limita de competenta ,sa verifice existenta formalitatilor legale de infiintare si de functionare ale persoanelor juridice
ATENTIE! are dreptul sa solicite actele legale de functionare a societatii, dar daca vecinul (prietenul d-tra ) face si sesizari cu subiect financiar contabil, trebuie ca politia sa va anunte acest lucru si va poate solicita partea de contabilitate a societatii, altfel nu PREZENTATI astfel de documente. Nu au dreptul sa vi le solicite decat la o sesizare sau in cel mai rau caz la sesizarea din oficiu a politiei. DEOCAMDATA nu prezentati nimic din partea contabila!!!!!!!!
multumesc pentru raspuns.
azi am vorbiat cu judecatorul de la judecatoria targu secuiesc si mi-a confirmat cele spuse de catre dumneavoastra.
doar in cazul in care cel care depune plangerea mentioneaza aspecte financiare, sau sustine ca gaterul functioneaza ilegal doar in acel caz are dreptul sa misolicite politia acte de contabilitate, autorizatie d emediu, aut de funct.
pt o plangere referitoare la tulburarea linistii publioce nu are pt ce sa mi solicite astfel de acte.
intre timp am vorbit si cu capitanul d ela IPJ si am depus plangere impotiva agentului de politie.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urmarire penala -declaratie mincinoasa Consultant Covasna Consultant Covasna Imi cer scuze ca va tot deranjez cu fel si fel de intrebari dar in acest moment viata mea este un calvar din cauza unori oameni care s au decis sa ma distruga ... (vezi toată discuția)
Functionarea instalaþilor de debitare ºi prelucrare a lemnului janc janc Salut locuiesc la casa si de vreo 5-6 ani am drept vecin o societate care debiteaza lemnul(gater), iar de inca un an mai am unul. Problema cea mare nu este ... (vezi toată discuția)
Verificare legalitate gater. vecingater vecingater Buna seara, De ceva vreme langa proprietatea noastra s-a infiintat un gater. Aceasta s.c. creaza multiple probleme pentru noi si vecinii ... (vezi toată discuția)