avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incadrare bibliotecar cu studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incadrare bibliotecar cu studii superioare

Buna ziua! Avem in unitate un bibliotecar I, care ulterior angajarii a terminat studii superioare nespecifice postului, incadrarea este facuta bibliotecar I cu studii PL/M, (mentionez ca studiile postliceale nu sunt specifice postului) as dori sa stiu care este incadrarea corecta? Multumesc!
Cel mai recent răspuns: divele , utilizator 09:45, 20 Octombrie 2010
Pentru o incadrare corecta, trebuie transformarea postului ocupat in prezent intr-un post de nivel superior.
Asta se va intampla numai in situatia in care studiile absolvite sunt intr-un domeniu care sa cuprinda activitatea respectiva.
Legea bibliotecilor 334/2002 prevede ca pot fi angajati in biblioteca si absolventi de studii superioare cu alte specializari decat biblioteconomia, dar spune ca pot fi doar angajati, nu si promovati de la studii medii la studii superioare.
Parerea mea este ca este gresit. Daca acel bibliotecar are vechime in institutie (ca bibliotecar) de cel putin 10 ani (parca asa scria in lege), se poate incadra pe studii superioare. Scrie si in lege. Daca mai are si ceva cursuri de biblioteconomie de scurta durata, cu atat mai mult poate fi promovat.
Pentru a putea fi incadrat pe post de bibliotecar studii superioare trebuiesc indeplinite urmatoarele conditii:
-sa fi studiat in timpul scolarizarii discipline de profil din domeniul biblioteconomiei,
art.8 (a) din Legea nr.128/1997 ( Statutul Personalului Didactic);
-sau sa urmeze , dupa absolvire, in timp de 2 ani de la absolvire, o forma de pregatire postuniversitara, in domeniul biblioteconomiei [ Legea nr.334/2002, art.44(2) };
-dupa ce a parcurs aceasta forma de pregatire se poate vorbi de trecesa pe post cu studii superioare.
-Legea nr.330/2009, art. 8(8) face cateva precizari asupra felului in care se poate face aceasta modificare de incadrare.
Abia atunci va fi corecta incadrarea persoanei respective. Pana parcurge aceste etape va ramane incadrat pe post de bibliotecar cu studii medii.
Sper ca am fost de ajutor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare bibliotecar flaner flaner Buna ziua intrebarea mea ar fi daca cineva cu studii superioare in teologie-asistenta sociala este incadrat legal ca bibliotecar cu studii superioare la o ... (vezi toată discuția)
Transformare post bibliotecar studii medii in studii superioare bibliotecar sanda1956 sanda1956 Poate fi transformat postul de bibliotecar studii medii in bibliotecar studii superioare (conf. Ord. 10/2008), daca studiile absolvite sunt de alta ... (vezi toată discuția)
Transformare post elisabeta5 elisabeta5 Exista temei legal pentru transformarea unui post de muncitor in post de bibliotecar intr-o biblioteca publica, in urma absolvirii unei facultati (nu de ... (vezi toată discuția)