avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... transformare post bibliotecar studii medii in studii ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

transformare post bibliotecar studii medii in studii superioare bibliotecar

Poate fi transformat postul de bibliotecar studii medii in bibliotecar studii superioare (conf. Ord. 10/2008), daca studiile absolvite sunt de alta specialitate (stiinte juridice)?
Mentionez ca Lege bibliotecilor 334/2002, prevede ca in biblioteca de drept public (ca urmere a caraterului enciclopedeic al acesteia)- pot fi incadrati si absolventi de studii superioare cu alta specializare cu conditia de a urma cursuri de perfectionare in urmatorii 2 ani de la angajare. Mentionez ca am deja cursuri de perfectionare : Bazele biblioteconomiei
Cel mai recent răspuns: sanda1956 , utilizator 18:06, 28 Septembrie 2008
Avind in vedere Promovarea personalului contractual în anul 2008, în condiţiile legii,-dispozitiile art. 7 din O.G. nr. 10/2008-se poate face numai pe un post vacant de natura celui pe care urmează să fie promovată persoana, cu excepţia persoanelor încadrate pe posturi unice, prevăzute în statul de funcţii, cu încadrarea în nivelul alocaţiilor bugetare aprobate pentru cheltuielile cu salariile.
Promovarea în condiţiile legii a persoanelor încadrate pe funcţia de debutant, a persoanelor încadrate pe posturi unice, precum şi a celor care au absolvit studii de nivel superior într-un domeniu care să cuprindă activitatea respectivă se face prin transformarea postului pe care acestea sunt încadrate într-un post de nivel superior.
Deci aceasta ultima situatie trebuie avuta in vedere in cazul dv.
Se cere transformarea postului ocupat in prezent intr-un post de nivel superior in situatia in care studiile absolvite sunt intr-un domeniu care sa cuprinda activitatea respectiva. Deci este la latitudinea ordonatorului de credite. Aceasta procedura dureaza pentru ca trebuie modificat statul de functii si asteptata aprobarea ordonatorului principal de credite. Parerea mea este ca se poate promova cu atat mai mult daca aveti si cursuri de perfectionare facute.
In principiu autoritatile sunt de acord, dar nu coroboreaza legea bibliotecilor 334/2002 care prevede ca pot fi angajati in biblioteca si absolventi de studii superioare cu alte specializari decat biblioteconomia. Ei spun ca pot fi doar angajati, nu si promovati de la studii medii la studii superioare
De ce , bibliotecarii nu sunt functionari publici?
namiru a scris:

De ce , bibliotecarii nu sunt functionari publici?



Bibliotecarii nu sunt functionari publici.
Prevederile Legii nr.334/2002 trebuie sa fie coroborate cu toata legislatia aplicabila angajatilor din sistemul bugetar.

Alte discuții în legătură

Incadrare bibliotecar cu studii superioare Lupes Fenina Lupes Fenina Buna ziua! Avem in unitate un bibliotecar I, care ulterior angajarii a terminat studii superioare nespecifice postului, incadrarea este facuta bibliotecar I cu ... (vezi toată discuția)
Transformarea postului pentru personal contractual nicolina01 nicolina01 buna ziua, am o intrebare - lucrez in cadrul administratiei locale si m-am lovit de o situatie:o persoana incadrata pe un post cu studii medii a absolvit ... (vezi toată discuția)
Master sau curs de perfectionare? Venetia Venetia Sunt foarte derutata deoarece in vara dau licenta la facultatea de drept. Lucrez ca bibliotecar de 5 ani la o biblioteca comunala si am aflat ca daca nu am o ... (vezi toată discuția)