avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... pe cine obliga legea sa faca reparatie???
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

pe cine obliga legea sa faca reparatie???

Buna ziua. problema mea este urmatoarea. in urma cu 4 ani m-am mutat intr-un apartament. dormitorul meu este perete in perete cu bucataria vecinului. pe peretele meu se afla 2 prize. pe peretele vecinului se afla scurgerea de la masina de spalat si scurgerea de la chiuveta. mentionez ca in apartamentul vecinului s-a spart un perete si chiuveta a fost mutata pe peretele cu dormitorul meu de pe un perete paralel cu acesta. de 4 ani ma lupt cu umezeala si mucegai plus un miros de oua clocite , etc ce te trezeste noaptea din somn si te da afara din dormitor. se intampla nu in fiecare zi dar in 4 ani am avut ffffffffff multe nopti nedormite. am chemat un electrician care ne-a zis ca e o problema mare ca priza e pe un perete umed si nu are ce sa faca. trebuie aflata cauza.trebuie spart. am vorbit cu vecinul si el se confrunta cu mirosul dar am aflat ca acesta e in chirie de f mult timp si proprietarul e plecat in italia si nu e dispus sa sparga. eu nu sunt deacord sa suport eu cheltuielile din moment ce am vazut ce modificari s-au facut si eu am problema cu priza exact in locul unde are el chiuveta si masina de spalat montate. am vorbit cu administratorul blocului si mi-a zis ca e o problema intre vecini si el nu are ce face. de aceea va scriu sa va intreb ce pot face? exista vreo lege?ceva? multumesc
Cel mai recent răspuns: Mariana Apostol , utilizator 14:14, 20 Octombrie 2010
Art 15 din L nr 230/2007
Cu un preaviz de 5 zile ,proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei,atunci cand este necesar sa se inspecteze,sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna,la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu
Fac exceptie cazurile de urgenta,cand accesul se poate face fara preaviz

Reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele acesteia,care detine obligatia legala sa se ocupe de analizarea si solutionarea problemelor curente aparute intre proprietari
Modificarile intreprinse de catre vecin prin schimbarea chiuvetei de pe un perete pe altul si fixarea acesteia pe perete comun cu instalatie electrica constituie incalcarea normelor in vigoare .
Pentru solutionare ,sesizati oficial presedintele de asociatie si solicitati implicarea in vederea remedierii deficientelor
Suplimentar ,puteti incheia asigurare facultativa a locuintei,urmand ca prejudiciile cauzate de instalatiile rea;lizate fara forme legale de catre vecin ,sa fie suportate de catre acesta
Daca coloanei de aprovizionare cu apa, dar si aceleia de evacuare, li s-a schimbat pozitia, atunci chestiunea intereseaza asociatia, respectiv pe administrator.
Daca pozitia tevilor comune nu s-a modificat si la ele se ajunge numai prin modificarea traseului interior de tevi ale apartamentului, intr-adevar este o problema personala intre dv., cei doi vecini care se poate rezolva in justitie, daca de buna-voie nu se poate.

Trebuie vazut, dar pentru aceasta vecinul dv. trebuie sa permita accesul in locuinta conform legii.
Incercati cu sesizari la serviciul Disciplina in constructii din Primarie pentru ca s-au efectuat modificari constructive la apartament si instalatii. Pentru ca aveti umezeala, mucegai..., apelati la Directia de sanatate publica (DSP) tot cu o sesizare si cereti-le ajutorul. Gasiti adresa lor pe internet si le trimiteti sesizarea pe email.
Cred ca s-a intamplat urmatorul fenomen.S-a modificat lungimea coloanei de
scurgere și nu are panta corespunzatoare .Zidul ce va separa cred ca este din
BCA(poros) și lasa sa treaca umezeala .Coloana sigur are o fisura pe undeva.
Zidul ce va separa trebuie sa fie tratat contra umezelii cu amorsă specială pentru
izolație, reparata conducta de evacuare.In locul unde mașina de spalat are evacuarea trebuie sa aiba garnitura.
Acestea sunt probleme tehnice.Separat de aceasta este modificarea traseului conductelor de care trebuie să știe administrația și sa existe aprobare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa fac? amk1243 amk1243 Vecinul de la etajul superior a inlocuit teava de scurgere de la bucatarie. Au trecut 7 luni si in urma lucrarii efectuate sus, la mine au aparut pete de ... (vezi toată discuția)
Apa menajera de la bucatarie refuleaza in chiuveta... ce pot face din punct de vedere legal? mirela2402 mirela2402 X-(X-(Ce este de facut??? Locuiesc la etajul 8 iar la etajul 11 pe partea de deasupra apartamentului meu este montata o masina de spalat rufe in bucatarie si ... (vezi toată discuția)
Vecina refuza reparatii coloana apa comuna pe motiv ca a schimbat destinatia incaperii (fara autorizatie) CAPV CAPV Intr-un imobil cu 4 apartamente (2 ap parter, 2 ap etaj), am renovat unul din apartamentele de la etaj (in calitate de proprietari) inlocuind (din necesitate) ... (vezi toată discuția)