avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carnete de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carnete de munca

buna seara?
am o nelamurire in legatura ce carntele de munca?as dori sa stiu daca se mai fac,daca mai sunt valabile,
am inteles ca de 2 ani de zile e o lege prin cara carnetele de munca sunt scoase.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:40, 20 Octombrie 2010
Conform Codului muncii carnetele de munca mai raman "valabile" pana la data de 31.12.2010.
am fost l ITM si mi-au spus ca nu se mai fac si ca in consecinta imi vor elibere o adeverinta prin care sa dovedesc ca am lucrat. cat de valabila este acea adeverinta?
1. Adeverinta de vechime are aceeasi putere juridica precum carnetul de munca.
2. Incepand cu data de 01.04.2001, de cand se aplica Legea 19/2000, fiecare angajator intocmeste declaratii lunare nominale cu toti salariatii, declaratii pe care le trimite la Pensii, Sanatate si Somaj care tin evidenta electronica a tuturor cotizantilor si plata contributiilor lunare legale. In aceste declaratii este trecuta activitatea salariatului, veniturile lunare si retinerile de contributii.
3. Asa ca nu-si mai au rost carnetele de munca, de 10 ani incoace.
4. Daca doriti o dovada a stagiului dvs de cotizare (vechime in munca) mergeti la Casa de Pensii si cereti o adeverinta cu stagiu de cotizare (contra cost = 15 lei) si vi se da pe loc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dovada stagiu cotizare assbell99 assbell99 imi depun cererea pentru pensie urmas si vad ca imi trebuie dovada stagiu cotizare nr pentru sotul meu decedat.Nu am asa ceva.As dori sa stiu de unde se ... (vezi toată discuția)
Inregistrari in carnet de munca radutake radutake Din cele spuse de serv.Personal, diminuarea de 25% a salariilor NU SE TRECE in Carnetul de munca, dar contributiile se calculeaza la salariile diminuate.Daca ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca Ramona1982 Ramona1982 dupa noul cod al muncii cum se mai poate dovedi vechimea in munca si de unde se cere (ITM sau casa de pensii), da celelalte cotizatii (CAS, somaj, sanatate-de ... (vezi toată discuția)