avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Inregistrari in Carnet de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Inregistrari in Carnet de munca

Din cele spuse de serv.Personal, diminuarea de 25% a salariilor NU SE TRECE in Carnetul de munca, dar contributiile se calculeaza la salariile diminuate.Daca este adevarat, ce implica acest lucru vis-a-vis de calcularea punctajului pentru pensie fiindca una este scris in Carnetul de munca si alta este calculat si virat.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:06, 9 Decembrie 2010
La pensionare documentul care va sta la baza calculului pensiilor va fi dovada stagiului de cotizare. Cred ca va deveni extrem de distractiv pentru cei de la pensii.
Pt calculul pensiei se tine cont de veniturile lunare brute realizate si care se regasesc in Declaratia de CAS, depusa LUNAR la Casa de pensii
Acea declaratie de CAS conduce automat la intocmirea stagiului de cotizare. Stagiul de cotizare ia fiinta prin depunerea de catre angajator a acestei declaratii de CAS. La calculul pensiei se are in vedere acest stagiu de cotizare, care cumuleaza si evidentiaza veniturile si retinerile CAS pe parcursul unei perioade. :)
Incepand cu data de 01.04.2001 stagiile de cotizare si contributiile aferente sunt cele din declaratiile nominale lunare si nu cele din carnetul de munca.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinte pt. dosarul de pensionare ContSters122901 ContSters122901 Pentru intocmirea dosarului de pensionare, adeverintele cu sporurile si contributia de asigurari sociale se ellibereaza de institutia sau unitatea ... (vezi toată discuția)
Dovada stagiu cotizare assbell99 assbell99 imi depun cererea pentru pensie urmas si vad ca imi trebuie dovada stagiu cotizare nr pentru sotul meu decedat.Nu am asa ceva.As dori sa stiu de unde se ... (vezi toată discuția)
Carnete de munca Gugiu Alina Claudia Gugiu Alina Claudia buna seara? am o nelamurire in legatura ce carntele de munca?as dori sa stiu daca se mai fac,daca mai sunt valabile, am inteles ca de 2 ani de zile e o lege ... (vezi toată discuția)