avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale actionari
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

actionari

cum poti scoate un actionar din firma daca el nu este in tara ,nu mai vrea sa ramana asociat dar nu poate desemna pe cineva legal sa-l reprezinte, neavand forme legale de munca in tara care in care este acum?
si cum se impart partile lui sociale intre cei doi asociati ramasi in firma, acum raportul fiind : Daniel 40%, Catalin 30%, Florin 30%, cel care nu mai vrea sa ramana este Florin.
Multumesc. Daniel
Cel mai recent răspuns: Alex Chiciu , Avocat 22:45, 20 Octombrie 2010
Doar lipsa dreptului de sedere in tara creaza probleme.
Lipsa formelor legale de munca nu il pot impiedica sa mearga la notar si sa imputerniceasca o persoana, chiar unul din asociati.
Tot la notar isi poate exprima si vointa cui si pentru cat isi vinde partile.
Totul cu traduceri, legalizat, apostile.
Daca nu este in tara si nici nu puteti lua legatura cu el pentru a va intruni intr-o AGA, puteti sa-l excludeti daca intruneste conditiile art. 222 din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale:
1) Poate fi exclus din societatea in nume colectiv, in comandita simpla sau cu raspundere limitata:
a) asociatul care, pus in intarziere, nu aduce aportul la care s-a obligat;
b) asociatul cu raspundere nelimitata in stare de faliment sau care a devenit legalmente incapabil;
c) asociatul cu raspundere nelimitata care se amesteca fara drept in administratie ori contravine dispozitiilor art. 80 si 82;
d) asociatul administrator care comite frauda in dauna societatii sau se serveste de semnatura sociala sau de capitalul social in folosul lui sau al altora.

(2) Dispozitiile acestui articol se aplica si comanditatilor in societatea in comandita pe actiuni.

Aceasta operatiune trebuie sa fie instrumentata in mod obligatoriu de un avocat.
SUCCES!
Intocmiti hotararea AGA si contractele de cesiune, si trimiteti-i-le prin posta acolo unde e. Daca e de acord, le semneaza si vi le trimite inapoi.

Cat priveste procentele, puteti face cum vreti....nu exista o regula, cum va intelegeti intre dvs, asa le impartiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum scot un asociat de pe o societate brutus84 brutus84 Am o societate comerciala infiintata acum 4 ani(momentan este inactiva de 2 ani) si sunt asociat cu inca o persoana cu parti egale 50-50. Aceasta persoana a ... (vezi toată discuția)
Excluderea unui asociat din srl ContSters384057 ContSters384057 Un SRL este format de 2 asociati din care unu are 89% din capital social si altu are 11% din capital social. Administrator este o alta persoana fizica. Care ... (vezi toată discuția)
Excludere asociat firma adriella adriella buna ziua, as dori sa stiu, daca in situatia in care intr-o firma unul dintre asociati isi pierde total interesul fata de bunul mers al firmei -ex. nu ... (vezi toată discuția)