avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legea 18 contra Drept la mostenire!
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legea 18 contra Drept la mostenire!

Poate o lege,fie ea si "speciala" sa anuleze dreptul la mostenire ancorat in Constitutie??Ma refer la Decizia nr 630/2007 publicata in M Of Nr 518 din 01.08.2007 care consfiinteste Legea Nr 18/91 si care printr-o trasatura de condei ii exclude pe cetatenii straini de la dreptul de mostenire in favoarea fostilor cooperatori..
Sa fi devenit Romania o tara a furtului legal??
Ce trebuie sa faca cetateanul strain?Sa-si reia cetatenia romana??Presupunind c-o face si pe asta mai este valabila cererea sa de restituire depusa ca strain acum X ani?
Cel mai recent răspuns: ronin2325 , utilizator 10:09, 28 Ianuarie 2008
Ma gindesc ce rost a avut legea nr 312/2005, publicata in M.Of. partea I nr 1008/14.11.2006 daca Curtea a dat o astfel de decizie...Sa fi fost un caz particular la Curte??Ma mai intreb cum a luat cineva Castelul X fiind tot cetatean strain si eu nu pot sa-mi recapat 2 Ha pe care ma jucam in copilarie ..Ciudat sistem..:(
PS
Chiar fara stapin!
Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2008
ronin2325, utilizator
Persoana care a obtinut castelul are dubla cetatenie... Merge cf Constitutiei.
Si citi sunt fara dubla cetatenie??Va spun ..daca trebuie mi-o iau si eu..dar dureaza ca la noi merg tamvaiele trase de magari..:O
PS
Ce inseamna CNP??Am vrut sa-mi fac datele publice dar imi cere acest CNP!!
Ultima modificare: Duminică, 27 Ianuarie 2008
ronin2325, utilizator
ronin2325 a scris:
Ce inseamna CNP??

Este codul numeric personal. Cetatenii romani il primesc la nastere sau la dobandirea cetateniei.
Multumesc Andreea..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vizitatori forum ronin2325 ronin2325 Am o intrebare :Vin pe forumul asta si avocati consacrati?Specialisiti pe retrocedari?? PS. Rog sa ma contactati pe privat (vezi toată discuția)
Retrocedare de imobile nationalizate pentru cetateni straini f_karoly f_karoly Se poate retroceda imobile nationalizate unor cetateni straini care sunt mostenitorii unor persoane de cetatenie romaneasca a caror imobile au fost ... (vezi toată discuția)
NaȚionalizare teren cimitir Lisonelta400 Lisonelta400 Pe timpuri locurile de veci nu se concesionau , ci se cumpărau. Comuniștii au naționalizat terenurile oamenilor, pe care oamenii le-au cumparat în ... (vezi toată discuția)