avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Art.16, alin. 3 din Constitutie privind egalitatea de ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Art.16, alin. 3 din Constitutie privind egalitatea de sanse in ocuparea functiilor de catre femei si barbati

exista un regulament privind activitatea profesionala a militarilor in care se specifica ca se tine cont de proportionalitatea dintre barbati si femei in cadrul companiei cand se stabilesc gradatii.vreau sa stiu daca se incalca articolul din constitutie ?atunci cand s-au stabilit gradatii fetele chiar daca au avut medii mari nu au fost puse gradate deoarece s-a tinut cont de proportionalitate.
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:48, 22 Octombrie 2010
Este vorba despre Statutul cadrelor militare,astfel cum este acesta prevazut in Legea nr.80/1995.

Art.7
"Indatoririle drepturile si libertatile cadrelor militare sunt cele stabilite de Constitutia Romaniei,legile tarii si de prezentul statut.
Profesia de ofiter,maistru militar sau subofiter in activitate incumba indatoriri suplimentare,precum si interzicerea ori restrangerea unor drepturi si libertati,potrivit legii"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Statutul militarilor. legi care se bat cap in cap. laurentiuo laurentiuo art. 3 din Legea nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare spunce ca \\"Gradul militar este un drept al titularului si reprezinta recunoasterea in plan ... (vezi toată discuția)
Soldatul gradat voluntar este considerat cadru militar? denis10 denis10 Buna seara.Vreau sa imi Deschid o firma pentru comercializarea unor haine si nu stiu ce gen si daca pot deschide daca sunt caporal in armata romana.Am citi in ... (vezi toată discuția)
Societate infiintata de militar stefan66 stefan66 buna seara, doresc un raspuns de la dvs, sunt militar, ca orice cetatean al Romaniei dorim spre un trai mai bun, doresc o prosperitate, timpul trece, legile ... (vezi toată discuția)