avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1310 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... = ADMITERE INM 2008 =
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

= ADMITERE INM 2008 =

Se pare ca si anul acesta, ca si in anii trecuti, concursul se va desfasura in perioada august - septembrie.
Asteptam noutati !
Cel mai recent răspuns: ncostel , utilizator 22:43, 21 Septembrie 2008
rares.serban a scris:

cred ca 1,3,4

Rspuns corect:1 şi 3.

Se dispune prin încheiere preparatorie:
1. cea prin care se încuviinţează dovezile, chiar dacă una din părţi s-a opus la încuviinţarea dovezilor propuse de adversar;
2. cea prin care se consemnează rezultatul verificării de scripte;
3. cea prin care s-a dispus efectuarea unei cercetări locale;
4. respingerea excepţiei lipsei procedurii prealabile.

P.S. - cred că ar fi BINE, să vă notaţi pe ceva aceste răspunsuri.:O
1si 3
p.s. explica te rog la pct. 4 de la grila anterioara de ce nu e corect:-/
Ultima modificare: Joi, 14 August 2008
Rares Serban, Consilier juridic
rares.serban a scris:

1si 3
p.s. explica te rog la pct. 4 de la grila anterioara de ce nu e corect:-/

Cererea de chemare în garanţie nu trebuie încuviinţată în principiu, deci nu trebuie discutată de către instanţă admisibilitatea în principiu a acesteia.
Ca urmare, instanţa va lua act prin încheiere de formularea unei astfel de cereri, iar din acel moment terţul devine parte în proces.
Sunt însă unele situaţii de excepţie în care nu ar fi admisibilă o astfel de cerere:în materia ord. preş., . Într-o astfel de situaţie, instanţa va lua act de formularea cererii, prin aceeaşi încheiere de şedinţă, prin care o va respinge ca inadmisibilă. O astfel de încheiere este interlocutorie, deoarece leagă instanţa, aceasta nemaiputând reveni asupra ei.
Rezultă deci, că ptr. a fi valabilă varianta 4 de răspuns, trebuia specificat: !respingerea cererii de chemare în garanţie.!

În ceea ce priveşte răsp. la grila a -II a, răsp. corecte: 1 şi 3=D>

Nu este supusă la nicio cale de atac:
1. încheierea prin care preş instanţei de revizuire dispune suspendarea provizorie a hotărârii atacate;
2. încheierea prin care s-a încuviinţat abţinerea;
3. încheierea prin care s-a respins abţinerea;
4. hotărârea asupra strămutării.

vedeti ca nici materia din 2008 nu e identica cu cea din 2007 la civil si penal!!!
pt cei care nu au avut curiozitatea de a se uita
succes
2,3,4

as avea o nelamurire
care este relatia dintre art. 281 ind 1 teza a doua si art.322 pct1 ( pers. interesata poate alege? sa faca cerere pt indreptarea hotararii sau revizuire -- nu prea inteleg aici care e logica , e vorba de aceeasi neregula ce poate fi indreptata pe doua cai ? ??? la fel se pune problema cu art. 281 ind 2 si motivul de revizuire " minus petita" :-/:-/:-/:-/
Ultima modificare: Joi, 14 August 2008
Rares Serban, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Urmatoarea proba de foc:logika nadia5 nadia5 Salut! felicitari celor admisi la prima proba=D> si eu am trecut cu bine de ea. urmatoarea grija este proba a doua, pt ca nu stiu exact cum se desfasoara, cat ... (vezi toată discuția)
Anunt inm - pretestare avand ca obiect un test de verificare a rationamentului logic ContSters119945 ContSters119945 Nu stiu daca a mai fost postat, asa ca imi cer scuze daca exista un alt post cu privire la anuntul facut de INM. Mai jos am sa postez extracte din ... (vezi toată discuția)
S-au afisat rezultatele pretestarii pt inm allyssa allyssa A participat cineva sa schimbam impresii? Eu am obtinut 70 puncte din 120 de intrebari. In ghidul lor zicea ca minim necesar sunt 30 din 100. E bine sau e ... (vezi toată discuția)