avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... = ADMITERE INM 2008 =
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

= ADMITERE INM 2008 =

Se pare ca si anul acesta, ca si in anii trecuti, concursul se va desfasura in perioada august - septembrie.
Asteptam noutati !
Cel mai recent răspuns: ncostel , utilizator 22:43, 21 Septembrie 2008
Mai aveti chef de grile in seara asta?:D

Cateva grile din penal: G1.In cazul recidivei mari postcondamnatorii,cand savarsirea din nou a unei infract. are loc in timpul executarii primei condamnari, pedeapsa se aplica astfel:

a-pedeapsa pt. infract. anterioara se contopeste cu pedeapsa stabilita pt. noua infract.

b-restul ramas neexecutat din pedeapsa anterioara calculat de la data savarsirii noii infract. se contopeste cu pedeapsa stabilita pt. infract. savarsita din nou

c-pedeapsa stabilita pt infract. savrsita se contopeste cu restul ramas neexecutat din pedeapsa anterioara calculat de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare pt noua infract.

G2.Cand infract. savarsita din nou este evadarea si sunt indeplinite conditiile starii de recidiva ,pedeapsa se aplica astfel:

a-pedeapsa stab. pt. evadare se contopeste cu pedeapsa anterioara

b-pedeapsa stabilita pt. evadare se cumuleaza cu restul ramas neexecutat din pedepsa anterioara

c-pedeapsa stabilita pt. infract. savarsita se contopeste cu restul ramas neexecutat din pedeapsa anterioara .
Ultima modificare: Marți, 19 August 2008
catcinemablue, utilizator
la G1 = b = iar ulterior de va deduce din pedeapsa astfel stabilita durata de ped. executata de la data sav. noii infract. si pana la ramanerea def. a hot. de condamnare pt. noa infr ( se consid. executare anticipata )
G2 = b

Si daca e cineva interesat am cateva grile "beton" din penal :
G1== In cazul infractiunii de tainuire:
a) daca fapta din savarsirea careia provine bunul, are ca autor un minor de17 ani, aceasta circumstanta profita si tainuitorului
b) tainuirea subzista chiar daca autorul faptei din care provina bunul este si ramane necunoscut
c) tainuitorul raspunde solidar cu autorul faptei din care provine bunul pentru predudiciile cauzate victimei
G2== in cazul infractiunii de tainuire :
a) intre tainuitor si autorul faptei principale nu exista o intelegere prealabila dar nici concomitenta cu savarsirea acesteia ( a faptei principale )
b) nu va fi retinuta infractiunea de tainure daca faptuitorul nu a optinut pt. sine ori pt. altul un folos material
c) chiar daca bunurile provin din fapte penale savarsite de autori diferiti tainuirea poate imbraca forma continuata
d) nu se pedepseste tainuirea daca o ruda apropiata a faptuitorului este si ea tainuitor cu privire la aceeasi fapta principala
Succes !! va asteptB-)
Rares Serban, Consilier juridic
ambele corecte =D>
g1-b
g2-ac
G1 a
G2 a

la g1 e b ,am scris a din gres
catcinemablue, utilizator

Alte discuții în legătură

Urmatoarea proba de foc:logika nadia5 nadia5 Salut! felicitari celor admisi la prima proba=D> si eu am trecut cu bine de ea. urmatoarea grija este proba a doua, pt ca nu stiu exact cum se desfasoara, cat ... (vezi toată discuția)
Anunt inm - pretestare avand ca obiect un test de verificare a rationamentului logic ContSters119945 ContSters119945 Nu stiu daca a mai fost postat, asa ca imi cer scuze daca exista un alt post cu privire la anuntul facut de INM. Mai jos am sa postez extracte din ... (vezi toată discuția)
S-au afisat rezultatele pretestarii pt inm allyssa allyssa A participat cineva sa schimbam impresii? Eu am obtinut 70 puncte din 120 de intrebari. In ghidul lor zicea ca minim necesar sunt 30 din 100. E bine sau e ... (vezi toată discuția)